כפות רגליים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

06/09/2013 | 14:50 | מאת: לילך

יש לי פלטפוס וכף רגל קורסת פנימה כמעט ואין קשת. בשתי הרגליים. שנים שאני סובלת מכאבים שכבר התרגלתי אליהם לצערי. אני הולכת עם נעלי התעמלות ומדרסים ביומטריים חצי קשיחים שעלו המון כסף למרות שזה בכלל לא עוזר. אני לא מבוגרת אבל אורטופד אמר לי שיש לי רגל כמו של אישה בת 60. כתוצאה מהקריסה כנראה יש אי ספיקה של גיד פוסטריור? בקיצור. המצב לא משהו. יש תרגילים שיכולים לסייע לי?

שלום לילך, תרגיל מומלץ לשיפור יציבות כף הרגל והקרסול: עמידה על רגל אחת למשך 20 שניות עם ברך מעט כפופה. לחזור 3-4 חזרות מדי יום. בשלב מתקדם ניתן לבצע זאת על ספוג מזרון\כרית. מעבר לכך, ממליץ שתפני לפיזיותרפיסט על מנת לקבל הדרכה מסודרת לתרגילים.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי