שלבי שיקום והחלמה לאחר שבר פטישון חיצוני בשוק הרגל

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

19/06/2013 | 12:11 | מאת: רולי

שלום רב, אשמח לדעת כמה זמן לוקחת החלמה מלאה משלב הורדת הגבס ועד לחזרה לתיפקוד מלא? ואילו שלבים יש להחלמה (האם ניתן מיד לדרוך על הרגל, האם אאלץ להשתמש בקביים?) בברכה, רולי

19/06/2013 | 16:13 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . התשובה תלויה בחומרת השבר ובעוד גורמים כמו איזו עצם נשברה ואם השבר מערב מפרק או לא . ככלל לאחר 6 שבועות של שבר מצפים לתחילת איחוי ואז מותרת התחלת דריכה והתקדמות לדריכה חלקית ולדריכה מלאה בהתאם ליכולת . לעיתים עושים ביקורת חוזרות עם צילומים לראות את התקדמות האיחוי. במקרים של שברים מורכבים ואיחוי איטי הרופא יכול להחליט על משך זמן ארוך יותר בדריכה קלה בלבד או ללא נשיאת משקל . משך הזמן להחלמה מלאה משתנה מאוד מאדם לאדם בהתאם לחומרת השבר וקצב הריפוי המשתנה מאדם לאדם. רפואה שלימה . ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך.

12/11/2015 | 06:46 | מאת: אסתר

רציתי לדעת כמה זמן לוקח איחוי שבר תלישה בפטישון החיצוני בקרסול תודה

12/11/2015 | 09:14 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . קצת ההחלמה משבר משתנה מאדם לאדם בהתאם לגורמים שונים כגון הבריאות הכללית שלו / מצב הורמונלי מאוזן/חומרת השבר ועוד. זו הסיבה שלרוב מבוצע מעקב עם צילום או בדיקה לאחר 6 שבועות על מנת לראות שיש תחילת החלמה ואיחי . ככלל אצבע מדובר על 6 שבועות לתחילת איחוי ברמה שתאפשר התחלת הפעלה . רפואה שלימה . ירון טילינגר פיזיותרפיסט . מכבי שרותי בריאות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי