כאבים כרונים בסקרואיליאק

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

16/06/2013 | 23:06 | מאת: רון

שלום ירון ושרון, במשך קרוב לשנתיים אני סובל מכאב קבוע ובעל עוצמה משתנה בישבן, במותן שמאל + נימול וזרמים המגיעים עד לאצבעות ברגליים (מלווים בשרירים תפוסים- הגלוטאוס/המסטרינגס/QL), זאת בעקבות נפילה על הישבן והמותן בצד שמאל. לאחר אינספור רופאים מומחים וצילום MRI, אורתופד בכיר אבחן אצלי SIJ Dysfunction. יש לציין שכבר עברתי סדרות טיפול שונות על ידי פיזיותרפיסט וכירופרקט שלא אבחנו את הבעיה, ועל כן חשוב לי כעת לקבל את הטיפול הטוב ביותר (ואת המטפל המתאים ביותר) כדי להחלים סופסוף מהבעיה הזו. האם אתם ממליצים על שיטה מסוימת שתתאים לטיפול בחוסר היציבות של האגן ותמנע את התזוזות של עצם האיליום? פיזיותרפיה/אוסטאופתיה/כירופרקטיקה/בואן וכו'? אני מתעמל בפילאטיס כבר קרוב לשנה, הוא מחזק את השרירים אך לא פתר את הבעיה, ואיני מעוניין בזריקות או ניתוחים. תודה.

שלום רון, אני ממליץ שתפנה שוב לפיזיותרפיסט על מנת לקבל ייעוץ והדרכה וטיפול נוסף לפי הצורך. מפרק ה SIJ הינו מפרק יציב מאד ולכן הטיפול צריך להיות מכוון להפחתת הכאבים ממפרק זה ומאזורים סמוכים. האבחון של כאב באזור האגן מורכב מכיוון שלרוב, לא מדובר בגורם אחד לכאב.ככל שהטיפול יהיה יותר שלם (הוליסטי) ויכלול יותר מרכיבים טיפוליים, יש סיכוי מצבך ישתפר. אתה יכול לנסות דיקור סיני בנוסף לפיזיותרפיה. רפואה שלמה

17/06/2013 | 11:44 | מאת: רון

שכבר הייתי אצל פיזיותרפיסט אני חושש כי לא כל אחד מתמצא בסוג הפציעה הזו. האם תוכל להמליץ על פיזיותרפיסט ספורט/אחר שמתמחה בסוג זה של פציעות? כמו כן, האם העובדה שאני סובל מזה כבר קרוב לשנתיים מפחיתה את הסיכוי להחלים לגמרי? שוב תודה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי