פריקת הפיקה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

21/04/2013 | 19:42 | מאת: שי

שלום רב, אני חייל בצבא, בתפקיד לוחם. לפני כ-חודשיים פרקתי את הפיקה של ברך שמאל. הפריקה הזו כתוצאה ממעידה. זו הפעם השנייה בחיי שאני פורק את אותה הפיקה באותו הרגל. הפריקה כנראה מתוצאה של גמישות יתר. כרגע אני בשלבי החלמה, 3 פעמים בשבוע פיזיותרפיה, ללא תרופות. מעקב רפואי צבאי ואזרחי. רציתי לשאול מספר שאלות: איך אני מונע פריקה של פיקה להבא? איך אני יכול לחזק ולשמור על הפיקה? קיבלתי השבוע את תוצאות הMRI שעוד לא עברו בדיקה של אורטופד וחוות דעתו, אשמח לדעת אם יש משהו שאצטרך ניתוח חלילה לגביו. שכחתי להוסיף: פריקה אחת לפני 4 שנים וכתוצאה מכך גובסתי. פריקה שניה לפני חודשיים וכתוצאה מכך רכשתי אימוביליזר והייתי איתו כ-שבוע וחצי. ב2 המקרים הפיקה חזרה למקומה באותו היום על-ידי. כתוצאה מיישור הרגל. - תוצאות ה-MRI : ממצאים: בקרן האחרוית של המניסקוס הלטרלי נראה אות גבוה המתמשך מהשוליים האחוריים לשוליים העליונים והתחתונים, מתאים לקרע. בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי נראה קרע. בצקת מח עצם באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי בסמוך. הרצועות הצולבות תקינות. שינוי מבני פטלופמורלי - הטרוכליאה של הפמור שטוחה יחסית, וכן הפיקה שטוחה ואופקית. באספרט העליון של הפצט המדיאלי של המפיקה נראה חסר של סחוס ואי סדירות גרמית, עם בצקת במח העצם, ותפיחות ובצקת ניכרים ברטינקולום המדיאלי המתאימים לקרע מלא. בצקת מח עצם קלה גם בקונדיל הפמורלי המדיאלי, באזור אחז הרטינקולום והחלק הקדמי של הMCL,עם קרע של החלק הקדמי של ה-MCL. בחלקה האחורי הMCL המשכית. אות גבוה באספקט האמצעי של הפצט הלטרלי של סחוס הפיקה המתאים לקרע גדול בסחוס. בצקת ניכרת בקונדיל הפמורלי הלטרלי, עם חוסר סדירות גרמית קלה בשולי סחוס הטרוכליאה. נזק זה לא מגיע למשטח המפרקי של הקונדיל וללא נזק לסחוס המפרקי באזור זה. נראה פרגמנט גרמי חופשי קטן בסמוך לLFC. נוזל מוגבר במפרק הברך. הרצועה הצדדית הלטרלית תקינה. לסיכום: מצב לאחר פריקה לטרלית של הפיקה עם פגיעה גרמית משמעותית כמתואר, וקרע מלא של הרטינקולום המדיאלי ושל החלק הקדמי של הMCL . קרע בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי והמדיאלי.

שלום שי, לאחר פריקה חוזרת של הפיקה עלייך לחזק את שרירי הירך והברך באופן קבוע למשך 3-4 חודשים 2-3 אימונים בשבוע לפחות,על מנת לחזק את השרירים. פריקה חוזרת הינה שכיחה מאחר והרצועה קרועה והשליטה מתבססת יותר על השרירים. על פי תוצאות ה MRI נראה שישנה גם פגיעה במבנים נוספים בברך. עלייך לשקול את המשך דרכך במסגרת השירות הצבאי בהתייעצות עם הרופא. ייתכן שתזדקק לתקופת החלמה ושיקום נוספים לפני שתמשיך בשירות קרבי מלא. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי