קיפוזיס-יציבה נכונה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

03/02/2013 | 08:42 | מאת: אלון

שלום אני בן 28 ..אני יודע שיש לי קיפוזיס לומבר מגיל קטן..בתקופה האחרונה נורא מפריע לי היציבות שלי..כלומר אנשים מעירים לי שיש לי כיפוף בגב למעלה ..כלומר הולך ויושב מכופף..רציתי לשאול לגבי שיטת שרוט ובכלל לפיזותרפיה..האם בגיל כזה ניתן לטפל במצב כזה?האם שיטת שרוט עוזרת לשפר את המראה האסטתי בגיל כזה במצב כזה? האם יש דרך קופות חולים(כללית) את הטיפולים האלה או שזה רק פרטי? מה התהליך של הטיפול?אורך?כמות מפגשים?

03/02/2013 | 10:49 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . אין צורך להתחיל בטיפול שרוט כטיפול ראשוני . התחל טיפול פיזיותרפי שיכלול בדיקת יציבה והתאמת טיפול כוללני למצב . יכולת התיקון לבעיות מבניות קטנה לאור הגיל שלך , אך תמיד נתן לנסות ולשפר מצב אסטטי. אינני יודע מה קורה בכללית . במכבי שרותי בריאות באם הפיזיותרפיסט ימצא צורך הוא יתיעץ עם מומחה שרוט במכבי ויפנה אותך אליו ללא תשלום . הטיפול דורש תרגול שיותאם לך אישית וכן לעיתים תיקון של סביבת העבודה ועל הכול תודרך על ידי פיזיותרפיסט מיומן בבדיקות יציבה . לסיכום- התחל בדיקה וטיפול . במכבי נתן לשלב שיטת שרוט על פי הצורך . בברכה . ירון טילינגר. פיזיותרפיסט מוסמך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי