כאבים בזמן ישיבה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

28/01/2013 | 09:32 | מאת: גיא

שלום רב, אני בן 37 לאחרונה התחלתי פעילות בחדר כושר ולמרות שעשיתי אותה מאוד בהדרגתיות ובמאמץ יחסית נמוך ייתכן כי בעייתי קשורה לעניין. מזה כשבוע אני סובל מכאבים בזמן ישיבה ומכאב בביצוע תנועות מסוימות באזור המותן והאגן. הכאב הוא בצד שמאל בגב התחתון(אלו לא כאבים של שרירים תפוסים) בחיבור בין הגב לישבן, קשה לי להגדיר את האזור המדויק של הכאב. אפילו כאשר אני נוהג ונדרש לבצע פניה ימינה עקב התנועה באזור האגן/מותן אני מרגיש כאב חד, וגם קשה לי להרים את רגל שמאל לביצוע פעולה של לבישת מכנסיים למשל. בזמן עמידה והליכה הכאב כמעט אינו מורגש. מה יכולה להיות הבעיה והאם נדרש טיפול או שזה יעבור עם הזמן?

שלום גיא, ייתכן ונפגעת באחד ממפרקי עמוד שדרה מתני או בדיסק בינחולייתי בעמוד שדרה מתני. אם בחלוף שבוע נוסף אין הטבה מומלץ שתפנה לטיפול בפזיותרפיה בהמלצת הרופא. בעיה מסוג זה יכולה להמשך בין שבועיים לחודשיים, תלוי במידת הפגיעה. בינתיים מומלץ לא להרבות בישיבה, לשנות תנוחות, ללכת למרחקים קצרים בתדירות גבוה ולא להעמיס יותר מדי במכון הכושר. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי