כאבים בברך בריצה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/12/2012 | 11:36 | מאת: דליה

אני כבת 50 התחלתי ללכת - לרוץ לסרוגין לפני כחודשיים, אבל בימים האחרונים אני מרגישה כאבים קלים בברכיים , האם אני צריכה להפסיק פעילות זו? מלבד זה אני מרגישה ממש טוב נמרצת וערנית יותר וחבל לי להפסיק האם חייבת ??

שלום דליה, אני מציע שלא תפסיקי לחלוטין את הפעילות ותורידי הילוך בפעילות. מה משך האימון שלך? איזה מרחקים את רצה והולכת לסרוגין? מה תדירות האימונים בשבוע? הפעילות אכן משפרת את החיוניות הגופנית והנפשית. יחד עם זאת את צריכה להיזהר שלא להחמיר את המצב. אם מדובר בכאב קל אני לא רואה בעיה. הגוף יתגבר על כך. זה קורה כאשר מתחילים בפעילות חדשה. אם הכאב חולף לאחר משך זמן קצר מהפעילות זה בסדר. אם זה נמשך לכל היום, צריך להזהר ולשנות את האימון אך לא להפסיקו. חשוב גם לבצע את המאמץ באופן מדורג. להתחיל בשלב החימום- להגביר קצב הליכה בהדרגה בתוך 5-10 דקות. לעבור לריצה קלה רק לאחר שהשרירים והמפרקים התחממו. בחורף, בימים קרים, מומלץ ללבוש מכנס טייץ שמגיע לפחות עד הברכיים,כולל.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי