שיקום כתף

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

04/12/2012 | 13:32 | מאת: עמית

בגיל 60 ,פעיל פיזית,, לפני שנה בus נמצא הסתיידות בכתפים,פיזיוטרפיה במכון הנותן שרות למכבי ,עזרה מאוד הכאבים פסקו לפני חודש עפתי מהאופניים,שבר פשוט ללא תזוזה ולאא כאבים במרפק ימין,קרע חלקיsspcjke v באורך 1 סמ עם נוזל בתוכו בחלק הבורסלי,הודגמו הסתיידויות באורך 1.2 סמ סמוך לאחיזה מבנה גרמי אי סדירות קלה בשטח gt כל היתר תקין האוטופד הפנה לפיזיוטרפיה ולא הסביר מה קורה?האם סביר? הפיזיוטרפיה בסניף מכבי ,טענה שאני צריך לראות אותה כמו שרואים קרדיולוג ,לא עשתה כלום רק נתנה לי קצת תרגילים הביתה??? התעצבנתי ,קבלתי הפנייה למכון פרטי הנותן שרות למכבי,שם עזרו לי לפני שנה, הם עושים לי פזיוטרפיה בכתף ימין ,(הם בלחץ זמן נורא,כל 10 דקות עוד מטופל)יש להם מוטיבציה,המטפלת מפעילה אותי ורצה לאחרים,נתנה לי גם תרגילים הביתה, הכאבים הנוראיים בלילות שככו,מגבלת התנועה הקשה בכתף ימין משתפרת, התחילו כאבים קלים והרגשת חולי בכתף עם כל הפעלה רציפה של כתף ימין,הקלדה,שטיפת כלים,הליכה ארוכה,מדי פעם חריקות, האם טיפול פרטי עשוי לשפר המצב בהשוואה לטיפול הקיים???

שלום עמית, השאלה המנחה היא מהו הכיוון הטיפולי ולא האם זה טיפול פרטי או במכון של הקופה. לאחר חבלה בכתף שגורמת לקרע גידי, יש לטפל בשלב הראשוני בשיכוך הכאבים והדלקת הנוצרת מסביב לאזור הפגוע ובשיפור טווחי התנועה. שלב זה נמשך כשישה שבועות בערך- שלב הריפוי והתהוות הצלקת סביב הקרע. לאחר שלב זה יש לצפות לשלב המשך הריפוי אשר נמשך עוד שלושה-ארבעה חודשים. בשלב זה יש בעיקר לעבוד על המשך שיפור טווחי התנועה ועל חיזוק מדורג של הכתף. אתה אמור לקבל הדרכה לתרגילים לבית ואף לתרגל במכון במידת הצורך. יש לעקוב באופן סדיר אחרי השינויים וההתקדמות\חוסר התקדמות במצבך. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי