עצב פגוע

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

29/09/2012 | 10:25 | מאת: דני

שלום, שתי שאלות: 1.במקרה של עצב פגוע ביד, מה החומרה שנדרשת וכמה זמן לוקח לנזק להפוך לבלתי הפיך? 2. שריר הזרוע שלי עייף. במקרה של עצב פגוע מותר לי לחזור לפעילות מינימלית בהדרגה כדי לחזק את השריר? תודה

29/09/2012 | 12:12 | מאת: דני

ואיך אני יודע אם יש נזק בעצב או שיש עליו לחץ?

שלום דני, ראה תשובתי הקודמת. בכל מקרה צריך להתייעץ עם הרופא בנדון.

שלום דני, 1. צריך לבדוק את כוח השרירים ולבצע בדיקת הולכה חשמלית EMG , על מנת לקבוע את חומרת הפגיעה. 2. הפעלת היד חשובה כדי למנוע דלדול שרירים ביד. יחד עם זאת, מומלץ לא לבצע מאמץ עצים כדי לתת לעצב להתאושש בהדרגה. חג שמח !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי