שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

11/08/2012 | 23:23 | מאת: יוסי

שלום רב, אני בן 60. כחודש וחצי יש לי כאבים בכתף שמאל כאשר אני מרים את היד מעל גובה הכתפיים ומסובב אותה לאחור וגם כשאני מעביר את היד אל מאחורי הגב בגובה המותניים ומרים אותה למעלה לכיוון הראש. לאחר בדיקה פיזית האורתופד אמר שלדעתו מדובר בדלקת בגיד של הכתף, כתב אבחנה של tenosynovitis shoulder", הפנה אותי לטיפול פיזיותרפיה או במקום זאת ליטול את התרופה arcoxia 90mg לעשרה ימים. טרם נטלתי את התרופה כיוון שהחלטתי לנסות קודם את הטיפול הפיזיותרפי. הרופא כתב בהפניה למכון הפיזיותרפי: תלונות: כאבי כתף שמאל באבדוקציה וסיבוב חיצוני. ממצאים: בבדיקה, הגבלת סיבוב חיצוני של כ 10 מעלות, רגישות בקידמת האקרומיון. אבחנה: tenosynovitis shoulder. סיבת ההפניה לפיזיותרפיה: לטיפול סימפטומטי ותרגילי טווח כתף שמאל שאלותיי: 1. אילו בדיקות רלוונטיות קיימות היכולות לחזק או לשלול את האבחנה מעבר לבדיקה הפיזית? 2. מכיוון שיש זמן רב עד לתור שלי לפיזיותרפיה, אודה לכם אם תוכלו לכתוב לי תרגיל מומלץ (תיאור התרגיל או שמו שאוכל לחפש באינטרנט), כדי שאוכל לתרגל בינתיים כיוון שהכתף כואבת לי מאוד כשאני מזיז אותה מעט ובטעות לאחורי הגב. אודה לתשובה, בברכה, יוסי.

12/08/2012 | 07:35 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . נתן לבצע בדיקת אולטראסאונד רקמות רכות לכתף בהפניית רופא ולראות את מצב הגידים בכתף, אולם הבדיקה לא הכרחית מכוון שיש מתאם נמוך בין תוצאת ההדמיה למצב הקליני . הבדיקה במכון הפיזותרפיה תספק את הפיזיותרפיסט ואם ירגיש צורך יפנה לרופא להמשך בירור. לגבי תרגילים ראה את הקישורים הבאים אך בלי להעלות את רמת הכאב מעל רמה קלה ובלי לעורר כאב שישאר לאחר זמן התרגול http://www.findphysio.com/poster.php ובהקדם - התחל טיפול במכון פיזיותרפיה . ירון טילינגר . פיזיותרפיסט .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי