המלצות לטיפול כאבים חזקים בברך

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

10/11/2019 | 16:58 | מאת: תמר

שלום, בת 21 לפני שנה ו8 חודשים נפלתי, במשך כמה ימים מהנפילה כאבים חזקים בברך ובקושי יכולתי לדרוך על הרגל. מאז המשיכו כאבים, עשיתי פזיוטרפיה בתקופות(לא בצורה רציפה) שקצת עזרה אך עדיין יש כאבים ו"קנאקים" של הברך. חזרתי לפעילות ספורטיבית מאומצת אשר מגבירה את הכאבים. השבוע עשיתי בדיקת mri. אשמח לדעת מה פירוש הפיענוח, מה הטיפולים האפשריים והאם יש סכנה להחמרה בביצוע ספורט אינטנסיבי למרות הכאב? להלן הפיענוח: מוקדי בצקת/שינויים ציסטיים זעירים התחלתיים בהיקף אחורי מדיאלי של הmfc שאר המבנה הגרמי תקין. הסחוס המכסה שמור. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות תקינות. אותות חריגים מינימאלים במרקם קרן אחורית של הסהרון המדיאלי ללא מעורבות של המשטחים הפרקים וללא ניתוק, אין להגדירם כקרע. הסהרון הלטראלי תקין. המנגנון המיישר תקין. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. ציסטה פופליטאלית שטוחה וקטנה לאורך עד 1.5 ס''מ. לסיכום: נזק אינטרסטיציאלי מינימאלי במרקם הסהרון המדיאלי ללא הדגמת קרע וללא תהליך משמעותי אחר. תודה

שלום תמר, ממצאי ה MRI לא הדגימו פגיעה משמעותית במיניסקוסים כלומר הבדיקה תקינה בסה"כ כך שאין חשש מביצוע פעילות גופנית אך בעצימות בינונית בגלל הכאבים . יש גם להתאים את סוג הפעילות ואולי אף להוסיף פעילות תומכת. מציע שתתיעצי עם פיזיותרפיסט שידע להתאים לך תרגילים וייעץ לך איזה פעילות גופנית מתאימה עבורך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי