טניס אלבו במרפק שמאל

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

26/06/2019 | 10:38 | מאת: גל

בת 60 עם בעיית טניס אלבו.מה הטיפול המיטבי? קיבלתי סד מקבע של אוריאל לכף היד . האם הגיוני שהקיבוע הוא לכף היד כולל בלילה ולא למרפק עצמו? תודה

שלום גל הבעיה במרפק טניס היא בגידים של פושטי כף היד-השרירים שמרימים את כף היד כלפי מעלה. הגידים מחוברים למרפק בחלקו החיצוני. בדר"כ משתמשים בחבק שמונח על קצת מתחת למרפק אולם אפשרי גם לקבע את שורש כף היד מאחר והקיבוע יצמצם את תנועת כף היד ובכך יפחית את העומס על השרירים המיישרים וכך גם על הגידים הנאחזים במרפק.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי