כאבים בבייספס בכיפוף, בעקבות נפילה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

27/12/2018 | 20:08 | מאת: רפי

הי, לפני שבוע החלקתי במדרגות, ובמטרה להימנע מנפילה חזקה, יד ימין שלי נמתחה בצורה חזקה ישר. מקור הכאב הוא בזמן כיפוף האמה כלפי הזרוע בחלק הפנימי שמחבר למרפק. הכאב מורגש רק בזמן כיפוף ורק בזמן כיפוף מלא ממש של הצמדת האמה לזרוע. הכאב מורגש אחרי שאני מרים משקל (למשל, את אחד מילדיי). האם יש צורך בבדיקת רופא? מה הטיפול המומלץ? האם נשמע כמו קרע? תודה.

רפי שלום, קשה לדעת מה מקור הבעיה אך אני מניח שאם לא הופיעה נפיחות והגבלה משמעותית באזור המרפק לא שברת שום דבר. בכל מקרה מציע שתמנע מהרמת משקל כבד כמו הילד למשך עוד שבוע והפעל את המרפק בכל הזדמנות ללא עומס: כיפוף ישור ותנועות סבוב. אין צורך לכופף חזק את המפרק. תן לו מנוחה. במידה ובעוד שבוע לא יחול שיפור פנה לרופא אורתופד. רפואה שלמה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי