שבר בשוקית ימין וקרע בקרסול החלמה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/04/2018 | 23:05 | מאת: נאור

לפני כחודש נפלתי על הצד ולאחר צילום גילו לי שבר בשוקית וקרע בקרסול ברגל ימין. לא בדיוק הבנתי היכן הקרע אבל הסבירו לי שהקרע הרחיק מעט את השוק מהשוקית וצריך לעשות ניתוח ולשים שני ברגים ברגל. אמרו לי ביום האירוע שההחלמה היא 6 שבועות. כמובן שאסרו עליי לדרוך על הרגל והרגל חייבת להיות מורמת ואני מזריק קלקסן כל יום עד הורדת הגבס. לפני כמה ימים הייתה לי ביקורת, החליטו לאסור לי את הדריכה לעוד 4 שבועות ועשו לי גבס יותר כבדה על מנת לקבע את הקרסול. מכיוון שישרו לי את הקרסול שוב לא הצלחתי לשאול את הרופא שאלות עקב הכאבים. אני מאמין שקשה לענות על השאלות שלי בלי לראות צילום של הרגל אבל מקווה שתצליחו לשפוך כמה שיותר אור על מה שאני לא מבין. כשהורידו לי את הגבס בביקורת ה"גולה" הפנימית של הקרסול הייתה עדיין נפוחה וכנראה שבגלל זה האריכו לי את תקופת הגבס, השאלה שלי היא מה הזמן הממוצע של החלמה מפציעה כזאת. אני יודע שיש שיקום ארוך אחרי הגבס של פיזיותרפיה אבל אני רוצה לדעת מתי אוכל לדרוך על הרגל. הרופא לא היה ממש החלטי כי בעוד 4 שבועות יש לי ביקורת, יעשו לי צילום ויחליטו מה הלאה. תודה על העזרה.

15/04/2018 | 07:53 | מאת: ירון טילינגר

שלום נאור, ראשית - רפואה שלימה . ההתקדמות בשיקום והמעבר לדריכה ולהפעלה אכן מחייבות איחוי של השבר וזה מה שכעת מעכב את ההתקדמות, מסגרת הזמן שאתה נמצא בה טבעית והגיונית . ברגע שתוכל לדרוך על הרגל יתחיל שיקום ואני מעריך שההתקדמות תורגש . רפואה שלימה והתאוששות קלה ירון טילינגר פיזיותרפיסט, מכבי שרותי בריאות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי