שיקום לאחר שבר אצבע-השפעה על נגינה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

02/06/2017 | 10:32 | מאת: קובי

שלום, שברתי את הקמיצה ביד שמאל לפני 9 ימים. מדובר בשבר ללא תזוזה. האצבע השבורה מקובעת לזרת בתחבושת. לפי מה שהבנתי מהרופא בדר"כ לוקח כ-3 עד 4 שבועות עד שמורידים את הקיבוע ולאחר כשבועיים נוספים אפשר להתחיל בפזיותרפיה (בכפוף לבדיקה). שאלתי- כיצד אני יכול לתרום להחלמת האבצע ולשיקומה, כך שההשפעה על יכולת הנגינה תהיה מינימלית. אני משתדל שהיד תהיה במנוחה על כרית כך שלא אזיז אותה לא לצורך. בברכה,

04/06/2017 | 07:16 | מאת: ירון טילינגר

שלום ורפואה שלימה , בשלב זה חשוב לתת לאצבע לנוח בלא תזוזה וכך אתה עושה . בשלב זה כן חשוב להניע את האיזורים האחרים - שאר האצבעות , שורש כף היד ,המרפק והכתף. ברגע שאפשר יהיה להתחיל הפעלה - מכון פיזיותרפיה יהיה המקום הנכון להגיע אליו . רפואה שלימה . ירון טילינגר פיזיותרפיסט .מכבי שרותי בריאות.

09/06/2017 | 11:31 | מאת: קובי

תודה רבה, אתמול ביצעתי צילום רנטגן נוסף. כאשר הורדתי את התחבושת (והקיבוע), הרגשתי שהאצבע נוקשה מאוד. אני לא יכול לסגור/לאגרף את היד ללא מאמץ /עזרה של היד השנייה. האם זה כך בדר"כ לאחר שבר? (עברו 16 ימים) שבת שלום,

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי