פיזיוטרפיה לכאב צוואר

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

21/02/2017 | 20:15 | מאת: הלנה

שלום רב, לאחרונה יש לי כאב צוואר וכאב ראש מיגרנטיים. עשיתי רנטגן וקיבלתי תשובה:שינויים ניוונים בקטע C4-C6 עם הצרות מעברים בין חוליות בייחוד מעברים ועם מעורבות מפרקים אונקו-וורטברליים בקטע C3-C6 במידה קלה ביותר. ועם היוצרות זיזים האחוריים בגופי חוליות בצמוד למעברים בין חולייתיים C4-C6, ובלוחית העליונה של גוף החוליה C4 אשר גורמת להצרות תעלת השדרה. מה זה אומר? ואיך מטפלים בזה?איזה תרגילים יכולים לעזור?

שלום הלנה, שינויים ניוונים בעמוד השדרה שכיחים בעשור החמישי ואילך ולכן לא צריך להבהל מהממצאים של הצילום. הטיפול המומלץ במצב זה הינו טיפול שמרני, כלומר כל מה שאיננו ניתוחי. אני מציע שתפני לפיזיותרפיסט לקבלת טיפול מתאים כולל הדרכה לתרגילים לייצוב עמוד שדרה צווארי. זה יכול להקל על כאבי הראש והצוואר. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי