פריקת כתף

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

28/12/2011 | 18:26 | מאת: dan

היי ,אני בן 34 ,במהלך קרב ג`ודו היד התיישרה למעלה לכיוון האוזן וקצת אופקית ושנינו נפלנו עליה ,הכתף נפרקה ואי אפשר היה להחזיר אותה במקום אז פינו אותי לבית חולים אחרי שעה עם כאבים מטורפים ושם החזירו לי אותה למקום אחרי צילום רנגטן לפני ואחרי שהתוצעה היא כתף במקום .השאלות : כמה זמן לנוח לפני שמתחיל שיקום ,זו פריקה ראשונה ,האם לשקול ניתוח,אם אין לי עכשיו כאבים אלא רק קצת מוגבלות בתנועה אז לא נגרם נזק משמעותי לרקמות,האם לקנות מגן כתף? תודה ויום טוב

28/12/2011 | 18:43 | מאת: ירון טילינגר

שלום . כדאי להתחיל שיקום מיד , השיקום יהיה מותאם למצב הכתף ולכן לא יפריע לריפוי . יתכן ובהתחלה תונחה לשלא להזיז את המפרק ויותאמו לך תרגילים למפרקים שלא נפגעו . עם ההתיצבות תוכל להתקדם לתפקוד קשה יותר . הכול בהתאם להוראות הפיזיותרפיסט. מהסיפור שלך לא נשמע שתדרש לניתוח אך תשובה ברורה דורשת בדיקה ועיון בממצאי ההדמיות. איני מכיר את המוצר שכתבת עליו - מגן כתף. תוכל להעלות לינק לתמונה שלו ? כך אוכל לענות. רפואה שלימה. ירון טילינגר . פיזיותרפיסט.

28/12/2011 | 18:53 | מאת: dan

תודה על התגובה המהירה :) לגבי הפיזיוטרפיה ,אני אראה אורטופד שבוע הבא ועד שייקבע לי תור ייקח איזה חודש.. אז מה לעשות בינתיים? המגן כתף הוא מן שרוול שמולבש על הכתף ומוחזק עם רצועה בהצלבה מתחת לחזה לצד שני

28/12/2011 | 20:58 | מאת: ירון טילינגר

על מנת להתאים לך טיפול פרטני חובה לבצע הערכה מלאה . ככלל - אל תבצע פעולות שמעוררות כאב והמנע מכול הרמת יד עם הושטה הצידה בדומה למנגנון שבו נפצעת. מייצב הכף שתיארת לא מוכר לי ואיני יכול לחוות דעה על יעילותו. לסיכום- רופא ופיזיותרפיה בהקדם. רפואה שלימה . ירון טילינגר.

שלום דן, ההמלצה לרוב לאחר פריקת כתף,להשתמש במתלה כתף (חגורת ולקרו). רצוי שתקבל מרשם מהרופא, זה יחסוך לך כסף. לגבי פיזיותרפיה, אתה יכול בינתיים לבצע תרגיל פשוט להנעת הכתף ללא חשש לנזק- תנועות פנדולריות (מטוטלת) יש להישען עם היד הבריאה על שולחן או מיטה. את היד הפגועה שחרר כלפי מטה וסובב אותה בעדינות בתנועה מעגלית. 10 פעמים בכיוון השעון ו-10 פעמים נגד כיוון השעון. חזור על תרגיל זה מספר פעמים ביום רפואה שלמה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי