מורפולוגיה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

28/01/2016 | 09:58 | מאת: שוש

שלום רב, לבעלי עשו איבחון מורפולוגי והתוצאות: מתוך 200 רק 4 בעלי מבנה תקין. 0 תאי זרע בדרגה 1 4 תאי זרע בדרגה 2 (2 %) סה"כ תאי זרע בדרגת איכות 1+2 (2%) הפגמים המורפולוגים העיקריים: ראש קטן,צר, מאורך עם ואקואולות גדולות ורבות ודיסאורדרים .אחוז נמוך של תאים בעלי מבנה גרעין תקין. מומלץ לבצע מיון IMSI מורפולוגי לפני IVF השאלה שלי: האם במיון הזה יש סיכוי למצוא זרע דרגה 1? האם דרגה 2 היא מספיק בסדר להפרייה? מה הגורם לזרע להיות כך? (בעלי בן 46) בבקשה תענו לי ואולי תתנו לי תקווה. אנחנו עם 4 הפלות מתרומת ביצית. תודה רבה

28/01/2016 | 17:28 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום שוש, כאשר ממיינים את תאי הזרע בשיטת IMSI (שיטת ברטוב) ביום שאיבת הביציות, הטכנאית סורקת עשרות אלפי תאי זרע במשך מספר רב של שעות ומחפשת את תאי הזרע התקינים ביותר שקיימים בזירמה. באופן זה, יש כמובן סיכוי גדול יותר למצוא גם תאי זרע מדרגה ראשונה, בניגוד לאבחון המוקדם, שבו נסרקו רק 200 תאי זרע, אך מכיוון שתאים אלו לא נראו בבדיקה המקדימה, הדבר לא וודאי. אצלנו, תאים בעדיפות שנייה, גם הם תאים טובים מאוד עם סיכויים גבוהים מאוד להשגת הריון. הסיכויים יורדים באופן משמעותי כשמדובר בתאים בעדיפות שלישית. הסיבות לירידה באיכות הזרע יכולות להיות זיהומיים חיידקים, נוכחות של מצב וריקוצלה ( דליות אשכים), אך ברוב המקרים הסיבה לירידה באיכות הזרע אינה ידועה. דווקא במקרה שלכם, לאחר 4 הפלות מתרומת ביציות, חשוב לבצע תרבית זירמה ואם יתגלה בבדיקה זו זיהום חיידקי, יש לסלקו לפני הליכה לטיפול הבא. במרכז שלנו, במקרי הפלות חוזרות על רקע בעיה במורפולוגיה של הזרע, השגנו 35% לידות חי בשיטת IMSI.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר