השבחת זרע-הזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

12/04/2013 | 17:11 | מאת: דנה

שלום, אני בת 32 ובעלי 35. מנסים כבר שנה להיכנס להריון. עשינו בדיקות הורמונליות ובדיקת זרע ויצאו תקינות לדברי הרופא נשים. למרות שהמורפולוגיה בבדיקת הזרע היתה 4. אני מבייצת כל חודש ,המחזור שלי סדיר,כל 30 ימים. עשיתי מס' פעמים מעקב זקיקים וגם עם בדיקות ביוץ בייתיות. כשהייתי פעם אחרונה אצל רופא הנשים הוא אמר לי שהוא יכול לתת לי הורמונים לקחת ובשלב מאוחר אפשר לנסות השבחת זרע. אני די פוחדת לקחת הורמונים ורציתי לדעת האם אפשר לנסות קודם השבחת זרע ללא הורמונים בשלב הראשון? אם כן האם אני ובעלי מבצעים זאת בקופת החולים,שניינו במכבי? האם יש צורך בהפיה מרופא נשים? האם אפשר להסתמך על בדיקות ביוץ ביתיות ולהגיע אחרי תשובה חיובית?

13/04/2013 | 17:57 | מאת: ד"ר משה רויבורט

כאשר הבדיקות של שני בני הזוג תקינות אין ערך מוסף משמעותי לבצע השבחת זרע עם ביוץ טבעי.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר