פיורוגון או גונאל F

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

17/01/2013 | 21:55 | מאת: sim

ערב טוב, בעלי ואני מנסים להרות במשך שנתיים וחצי .בשל בעיית זרע הופננו לטיפולי הפרייה . לפני שנה התחלנו מחזור טיפול ראשון שלצערי המשיך באשפוז מתמשך בשל גירוי יתר שחלתי ,נוזלים רבים בחלל הבטן,דיקור בטן ..וכל שאר התופעות המצויינות סביב נושא זה .הפרוטוקול הטיפולי היה גונאל F 150 יחידות , לוברס ,צטרוטייד ודקסמטזון . לאחר כשנה שיקמנו עצמנו נפשית ואנו עתידים בחודש הקרוב להתחיל מחזור נוסף .כעת הפרוטוקול הרפואי הינו פיורוגן 100 יחידות (במקום הגונאל)+ צטרוטייד . בשל הטראומה מלפני שנה החרדה היא גדולה . האם הפיורוגון עדיף מהגונאל ואם כן אז מדוע ? מהי ההתכנות שבטיפול זה יהיה סיבוך נוסף של גירוי יתר שחלתי ? יש לציין שאת בת 35 בריאה לחלוטין ללא בעיות פריון ושוקלת 51 ק"ג . לעזרתך אודה .

18/01/2013 | 10:33 | מאת: ד"ר משה רויבורט

פיורגון 100IU שווה ערך לגונאל 150IU. על כן יתכן שהיה מקום לשקול התחלת טיפול עם מינון מעט נמוך יותר, אך יחד עם זאת, עם פיורגון יותר קל לעשות התאמות של מינונים בהפרשים קטנים יותר.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר