הזרעה עם ריבוי זקיקים

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

11/11/2012 | 16:34 | מאת: שלומית

שלום, אני בת 38, בלי ילדים, שחלות פוליציטסיות ולפני כשנה הריון ספונטני שהסתיים בהפלה טבעית. עכשיו קיבלתי מונוגן 75 במשך שבועיים ולא היתה תגובה (אולטרסאונד + דם), העלו את המינון ל-150 וזו תמונת המצב הבוקר (היום ה-24 למחזור): שחלה ימנית: 4 זקיקים של 17 מ"מ + רבים בגודל 10-15 מ"מ. שחלה שמאלית: 1 זקיק בגודל 19 מ"מ + רבים בגודל 10-15 מ"מ. Estradiol: 7056 pmol/L Progesteron: 4.2 nmol/L הפסקתי להזריק את המונוגן לפני יומיים כיוון שכבר אז ה-ES היה 4800, אבל היה רק זקיק אחד של 11 מ"מ! האם במצב כזה לא כדאי לעשות IVF חירום? הרופא אמר להזריק הערב אוביטרל ולעשות הזרעה ביום שלישי. אבל האם לא מסוכן לעשות הזרעה במצב כזה? ואם בכל זאת הזרעה, לא עדיף בלי אוביטרל ופשוט לעשות הזרעות מחר ומחרתיים? תודה רבה

12/11/2012 | 08:35 | מאת: ד"ר משה רויבורט

קיים סיכון מוגבר לגירוי יתר שחלתי.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר