ירידה באיכות הזרע כתוצאה מעבודה בסביבת חומרים

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

06/02/2019 | 22:09 | מאת: Tm

עבדתי כ8 שנים בבית דפוס עם חומרי צבע טינרים ואציטונים במשך 6 שנים ניסינו להכנס להריון אך לשאול. עשיתי כמה בדיקות זרע וקיבלתי תוצאות של 0.7-0.5 לסמ"ק. הרופאים המטפלים לא נתנו לי סיכוי להריון טבעי ולכל פנינו לivf ונקלטנו בהצלחה . כעבור שנה וחצי עזבתי את מקום העבודה ושינתי מקצוע ו5 חודשים לאחר מכן הקלטנו להריון טבעי! השאלה שלי היא האם הכן יש קשר ישיר בין סביבת העבודה והפגיע בפוריות . האם יכול היה להפטר הבעיה אילו ההיתי משנה מקום עבודה לפני ההחלטה על טיפולי ivf ?

07/02/2019 | 09:06 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

ישנם הרבה גורמים לאי פריון של הגבר וגם של האישה. ייתכן שכן וייתכן שלא. כדאי לדבוק באורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית מתונה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר