לגבי תוצאות בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

16/10/2018 | 22:39 | מאת: אביקוש

שאלה לגבי תוצאות בדיקת זרע שלום עשיתי בדיקת זרע והתוצאות מצורפות לפי מה שכתוב בתוצאות יש משהו לא תקין השאלה האם המצב קריטי ?? והאם אפשר שהאישה תכנס להריון בנתונים כאלה ?? תודה רבה 1. צבע: אפור )תקין( 2.זמן התנזלות: כ20 דק בטמפ החדר 3.נפח (סמ"ק): 1.6 4.צמיגות: ) גוששים: אין ; חימום: לא( 5. pH:9 6. ריכוז/סמ"ק: 4.5 מליון 7.סה"כ הזירעונים: 7.2 מליון 8. % בתנועה: 66 9.התפלגות התנועה (%): מקומים 12 ; סיבובית 21 ; פרוגרסיבית 67 10.מהירות פרוגרסיבית ממוצעת ums 41 11.% הנורמאליים: 0 )לפי kruger( 12.ריכוז תאים עגולים/סמ"ק: 0.7 מליון 12א. תיאור: קטנים ובינוניים בגודלם 13.אגלוטינציה: אין 13א.תיאור: N/A 14. חשד לחיידקים: אין תוצאות הבדיקה : oligo-teratozoospermia + high pH הערות לבדיקה: בזירעונים הפתולוגים הראשים מוארכים או פיריפורמים וכמעט בכולם אקרוזום קטן מאוד ובחלקם חסר. בחלקם צוואר מעובה +- שייר ציטופלסמה בצוואר. סיכום בדיקה: תנועתיות זירעונים תקינה. ירידה בספירה ובאחוז הזירעונים במבנה תקין. בנוסף עלייה ב pH . הכל בהשוואה לערכים המיטביים שקבע ה WHO . רחיצת זרע : לא נדרשה השבחת זרע להשלמת הבדיקה בדיקת SDFI%: בשל אחוז נורמאלים הנמוך מומלץ oלהפנות לבדיקה חוזרת + בדיקת Halosperm

18/10/2018 | 10:00 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

שלום לך. לפי התוצאות שהבאת המדד המדאיג ביותר הוא המורפולוגיה, מבנה תא הזרע. ללא מבנה תקין של התא יהיה קשה עד בלתי אפשרי לקבל הריון ספונטני. ניתן לבוא למרכז ברטוב לבדיקה באמצעות מיקרוסקופ מיוחד ולאחר מכן תקבלו הכוונה וחוות דעת כיצד להמשיך הלאה. בהצלחה

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר