האם יכול להיות שאני עקר?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

11/03/2018 | 23:25 | מאת: בן 20

שלום, אני בן 20. במהלך גיל ההתבגרות, מגיל 12 עד גיל 16 בערך הייתי נוהג לרוץ 25 דקות ביום 3-4 פעמים בשבוע כדי לרזות. במהלך החורף שמתי לב שהידיים שלי היו ממש יבשות וסדוקות, זה היה לי ככה כל חורף מגיל 13 עד גיל 16-17. בנוסף הייתי סובל מנזלת בעונות מעבר ובחורף. היה לי גם אקנה והייתי מטופל ברואוקיטן במשך 8 חודשים במהלך גיל 15. לפי מה שקראתי, עור יבש וסדוק, אלרגיות לסביבה במהלך עונות מעבר וגם אקנה יכולים להעיד על מחסור באבץ ומחסור באבץ במהלך גיל ההתבגרות יכול לפגוע בהתבגרות המינית, בגדילת האשכים וכך בפוריות, יכול להיות שהייתי מאבד הרבה אבץ בזיעה בזמן הריצות ולא הייתי אוכל בקר או אגוזים לעיתים קרובות אז לא הייתי מקבל הרבה אבץ באוכל, גם הייתי מאונן פעם ביום בערך בגיל הזה מה שהגביר את תצרוכת האבץ של הגוף עוד יותר כי נוזל הזרע עשיר באבץ. בנוסף הייתי צורך הרבה מוצרי חלב, כ 4 מוצרי חלב ביום, לפעמים גם 5. ראיתי מחקר שבו לגברים צעירים שצרכו הרבה מוצרי חלב (מעל 4 ביום) היה ריכוז זרע נמוך בכ 30% מאשר לגברים צעירים שלא צרכו מוצרי חלב כלל, זה הגיוני כי חלב מכיל אסטרוגן. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3712661/ זה המחקר. האשכים שלי נראים לי קטנים, ידוע שיש התאמה גבוהה מאוד בין גודל האשכים וכמות הזרע ורמת טסטוסטרון. האם יכול להיות שאני עקר? האם גודל האשכים לאחר גיל ההתבגרות הוא קבוע או שהוא יכול לגדול או לקטון בהתאם לגורמים שונים? מהו גודל אשכים תקין? האם מחסור באבץ וצריכת מזונות עשירים באסטרוגן במהלך גיל ההתבגרות יכולים לגרום נזק בלתי הפיך לפוריות? אני גם סובל מעודף משקל וידוע שזה גורם נוסף שמשפיע.

01/05/2018 | 15:00 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

גודל אשכים יכול להשתנות בנסיבות שונות. על מנת לדעת את פוטנציאל הפוריות הנוכחי שלך - יש לבצע בדיקת זרע.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר