אוסטאוכונדרומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

17/09/2015 | 01:37 | מאת: דני

שלום הייתי אצל אורטופד בגלל כאבים בברך אחת בימים האחרונים. ציין שיש חשד לקרע במניסקוס והמליץ על מנוחה ומיעוט בהליכה, חבישה, ומשככי כאבים לפי הצורך, וכן פיזיותרפיה. בצילום ברך - ללא שבר או תזוזה. "יש ממצא אקראי המתאים לאוסטאוכונדרומה בטיביה מקורבת" הרופא הפנה אותי להערכה אצל אורטופד שעוסק בתחום גידולי עצם. רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות (כמובן לא כתחליף לייעוץ אישי) א. מה משמעות הגידול הזה? איך יודעים שזה ממצא מקרי ולא משהו חדש? ב. איזה בירור נדרש במקרה כזה? האם צילום רונטגן מספיק? ג. האם יש לחשוש שאולי יש עוד כאלו במקומות נוספים בגוף? ד. מה הטיפול בדר"כ בדבר הזה? ולגבי הקרע במניסקוס: האם קרע במניסקוס יכול להתאחות ולהסתדר מעצמו או שזה בלתי הפיך? תודה רבה

א. מה משמעות הגידול הזה? - גידול שפיר. איך יודעים שזה ממצא מקרי ולא משהו חדש?- מצאו אותו במקרה , לא? ב. איזה בירור נדרש במקרה כזה? האם צילום רונטגן מספיק- בדרך כלל מספיק. יתכן שהאורתופד האונקולוגי יבקש בדיקות נופפות. ג. האם יש לחשוש שאולי יש עוד כאלו במקומות נוספים בגוף? יתכן שיש אך לא כדאי לחשוש. ד. מה הטיפול בדר"כ בדבר הזה?- מעקב.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי