ממצא לוואי בסיטי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

09/06/2015 | 10:59 | מאת: רונית

שלום בתי בת 18.5 חיילת בריאה בדכ בה. נשלחה לסיטי מותני בעקבות כאבי גב תחתונים מזה כשנה. תוצאות הבדיקה: בגובה L4 L5 מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמליות. בלט דיסק כללי קל משיק לשק. בגובה l5 s1 כנל. מה שמדאיג אותי זה ממצא לוואי בחתכים הראשונים של הסריקה ממצא לא ברור באזור אדרנל ימני- ivc?גוש באדרנל? להמשך בירור בסיטי עליונה ללא הזרקה. היום הייתי איתה במיון מכיוון שההמוגלובין שלה מאוד נמוך 7 בעקבות וסת כבדה מאוד. הוחלט על 8 טיפולי עירוי ברזל. כשביקשתי שיטפלו גם בממצא הלוואי אמרו שזה יטופל במסגרת הצבא, לא דחוף. אני לחוצה מאוד, לא יודעת מתי תשיג סיטי כידוע בצבא תורים ארוכים מאוד, האם זה מצריך בירור פרטי לדעתך? שוב כאמור אני לחוצה מאוד. תודה

בCT של ע"ש מתני רואים לעיתים די קרובות ממצאים באדרנל. לרוב אינם קשורים בבעיה שיש בה סיכון. את הבירור היא צריכה לבצע אצל רופא היחידה בצבא. התורים אליו לרוב אינם ארוכים.

14/06/2015 | 09:42 | מאת: רונית

אין לך מושג כמה שהרגעת אותי. רופא היחידה ביקש שתחזור לאורתופד שהוא יחליט מה מה המשך הבירור. התור אליו בסוף החודש. נקווה ב"ה לבשורות טובות ומרגיעות. שוב תודה, תודה!

מנהל פורום אורתופדיה - כללי