עזרה בפענוח והבנת בעייה במפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

04/06/2017 | 16:51 | מאת: שחר

שלום רב, בן 46, עובד בעבודה משרדית במקביל אני מתעמל בד"כ בקרוסטריינר פעמיים/שלוש בשבוע. מעל לשנה סובל מכאבים במפרק ירך ימין, אובחנתי לפני שנה עם אוסתאופרוזיס זמני במפרק ירך (TOF) שדעך לאחר הליכה עם קביים ולפני חצי שנה חזרו כאבים בעצימות נמוכה ובתדירות נמוכה מאוד. לפני שלושה שבועות חזרו כאבים שהזכירו את ה-TOF, בעיקר לאחר ישיבה. בשכיבה או ללא משקל הכאב עבר. בשבועיים האחרונים מתהלך עם קביים ולוקח דיאסרין. עברתי MRI ולהלן הממצאים: מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ללא עדות לשברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס. ראשי הירכיים מודגמים בעמדה שמורה. המשטחים הפרקים מודגמים שמורים. רושם לאות חריג אלכסוני בלברום קדמי מימין אשר בולט לעומת הבדיקות הקודמות ועלול להתאים לקרע, ללא היווצרות ציסטה פרילברלית או שינויים סובכונדרליים חריגים. אות חריג מינימלי גם בלברום משמאל, יתכן ריצס או נזק ניווני התחלתי, ללא שינוי מהותי מבדיקות קודמות. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית דו-צדדית. בדומה לבדיקות הקודמות, מודגמת היצרות של המרווח האיסכיו-פמורלי משמאל עם אותות חריגים בשריר קוודרטוס פמוריס. אנתזופתיה פריטרוכאנטרית מינימלית דו"צ, ללא שינוי. שאר מישורי השומן, השרירים והמבנים הנוירו-וסקולריים מודגמים שמורים. לסיכום: 1. ללא עדות ל- AVN / TOF 2. חשד לקרע בלברום הקדמי מימין, ללא סימני תפס אצטבלו-פמורלי או נזק שחיקתי במשטחים הפרקיים-למתאם קליני והמשך בירור בהתאם. 3. סימני תפס איסכיו-פמורלי ידוע משמאל יש לי מספר שאלות ואודה אם תוכל להשיב: 1. כרגע היות והיה חשד ל- AVN או TOF חוזר הונחתי ללכת עם קביים - האם אני יכול להפסיק ללכת עם קביים? 2. האם עלי לעבור עוד בדיקת MRI עם חומר מנגיד (הבדיקה הנוכחית לא כללה הזרקה של חומר כזה) או שהאבחון מספיק ברור? 3. הבנתי שיש טיפול שמרני בקרע בלברום (בהנחה שזה קרע) - האם זה יכול להתאים במצבי? 4. מהו תפס איסכיו-פמורלי - עד כמה זה קשור לקרע בלברום והאם עלי לטפל בכך? 5. מהם אותות חריגים בשריר קוודרטוס פמוריס? אנתזופתיה פריטרוכאנטרית? תודה מראש

1. מציע לחזור לאורתופד ששלח אותך לMRI ולהתייעץ איתו לגבי המשך הטיפול . 2. כנ"ל. לעיתם ניתן להעריך קרע בלברום טוב יותר עם חומר ניגודי. 3. אם הקרע בלברום הוא חלק ממצב שחיקתי ניווני- הטיפול קודם כל הוא שמרני. 4. מצב של הפרעה בתנועה עקב מבנה הירך הקריבני. 5. שינויים ניווניים שחיקתיים. כל אלה שאלות מצויינות . עליך לדון עליהם פנים אל פנים עם אורתופד העוסק בתחום.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי