מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

29/05/2011 | 16:40 | מאת: אלה

שלום, אני בחורה בת 30, מורה בחינוך מיוחדת, עבודתי כרוכה במאמץ פיסי. בד"כ בריאה, ברקע המוגלובין נמוך ותת תפקוד של בלוטת התריס, שמאוזן עם אלטרוקסין. מתעמלת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע. מזה כחודש סובלת מעייפות, תשישות, חולשה, כאב גרון מתמשך ושיעול, שעות השינה הכפויה ביום לא שינה לזמן מסוים את מידת העייפות. זיעת לילה, כאב ונפיחות קלה בצוואר לכיוון הלסת בצד שמאל, כאבים ברום הבטן בצד שמאל לסירוגין, בעיקר במאמץ, ללא חום, לפחות בפעמים הבודדות שמדדתי. באופן כללי חל שיפור בתשישות מלפני שבועיים לערך. עדיין מתקשה להתאמץ במשך היום ולחזור לשגרת עבודה וחיים רגילה. פניתי לרופאת המשפחה שלי לפני כשבוע והיא אבחנה מחלת הנשיקה על פי תסמינים קליניים לדבריה וביקשה שאבצע בדיקות דם. ביצעתי אותם ועלה, בלוטת התריס תקינה, המוגלובין 11.3, בבדיקת EBV, CMV נמצא כי אין מחלה פעילה, קיימים הנוגדנים. הרופאה נתנה לי עוד שבוע מנוחה וחזרה על בדיקות הדם וירולוגיה שנתנו אותם ממצאים כבשבוע שעבר, היא אמרה כי אני יכולה לחזור לפעילות ספורט רגילה לי ולעבודה. תוצאות הבדיקות: 17.5.11 VCA IgM (NEG), VCA IgG (POS), EBNA IgG (POS) EBV Past infection 29.5.11 CMV IgG 245.9 AU/ml POSITIVE CMV IgM (Screen) שלילי EBV Ab. VCA IgM (NEG), VCA IgG (POS), EBNA IgG (POS) EBV Past infection אשמח להתייחסותך ל2 שאלות: 1. האם יתכן שבדיקות הדם העידו על מחלת הנשיקה שהיתה פעילה לא מכבר, וכשסוף סוף עשיתי אותם, כבר לא היתה פעילה? אם כן האם יתכן כי התסמינים ממשיכים עדיין? 2. 2 תסמינים לא פחתו, להיפך, יש לי חוסר תיאבון, וגם כשאני כבר מנסה לאכול הכאב ברום הבטן בצד שמאל גובר ואיני יכולה לאכול כמות סבירה. בנוסף, אותו כאב מחמיר גם כאשר אני בספורט, האם הדבר יכול להיות קשור? אם כן, מה באפשרותי לעשות? אשמח מאוד להתייחסותך, תודה ושבוט טוב, אלה

מבדיקותייך עולה שחלית פעם בוירוסים אלו לפני חודש? לפני עשור ? אין לדעת מה מראה ספירת הדם שלך? משם ניתן להפיק רמזים הייתי עושה לך אולטרסאונד בטן לברר הגדלה של הטחול ואם מוגדל - אז להמנע מפעילות גופנית בקרוב - תסמינייך יכלנו להתאים למחלת הנשיקה אך באותה מידה לעוד הרבה וירוסים אחרים גם. ד"ר מיכאל ויינפאס מומחה לרפואת משפחה וגמילה מעישון www.refoua.co.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית