שומנים וכולסטרול בדם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

23/08/2013 | 14:31 | מאת: ד

שלום רב, שני הוריי סבלים מלחץ דם גבוה. אימי סובלת בנוסף מכולסטרול ושומנים גבוהים. אבי סובל בנוסף מרמה גבולית של סוכר. אני בת 28, עשיתי בדיקות דם בשל ירידה במשקל בשנה האחרונה וחוסר תאבון. ננצא שיש לי חוסר בחומצה פולית, ברזל ויטמין B12, ויטמין D. לקחתי ויטמנים וניכר כי יש שיפור ברמתם. כמו כן, בדיקת סיטי בטן היתה תקינה. בכל אופן, ביקשתי לבדוק את רמות הכלסטרול בשל ההקשר המשפחתי. התצואות הצביעו על כולסטרול כללי 165. כולסטרול רע 98, כולסטרול טוב 57. שומנים בדם 53. סוכר 93. האם ערך כולסטרול הרע נחשב יחסית גבוה (רשום שרצוי שיהיה נמוך מ-100). האם אני בסיכון מוגבר בעתיד לסבול מכולסטרול גובה? וכיצד ניתן למנוע זאת? שנית, לא ברור לי מדוע הכולסטרול יחסית גבוה והשומנים בדם נמוכים? כיצד זה יתכן? שאלה אחרונה, האם יש "סכנה" בכך שערכי השומנים בדם יחסית נמוכים? וומה הגורם לכך? תודה ושנה טובה!

23/08/2013 | 15:25 | מאת: ד

שומנים בדם= טריגליצרידים.

בדיקות מעולות הכל תקין יתכנו כל הוריאציות עקרונית של שומנים גבוהים או נמוכים לעומת הכולסטרול אולי עם השנים הנטייה הגנטית שלך תתבטא אבל זה ייקח זמן וככל שתקפידי על אורח חיים בריא את תתגברי על הגנים מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית