ציפרלקס - ת"ל

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

30/07/2013 | 02:30 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 28, מטופל שנים בנגזרות שונות של SSRI / SNRI בשל דיכאון והתקפי פאניקה (בעבר עם אגורפוביה). התרופה היחידה שעזרה לי היא ציפרלקס ולא מזמן חזרתי אליה לאחר ניסיון טיפול בפרוזאק (בשל תופעות לוואי). יש לי תופעת לוואי אחת קבועה כשאני נוטל ציפרלקס והיא הכי מציקה לי: ישנה תחושה של גוש ג'ל בגרון (לא על רקע חרדתי ולא תחושת גלובוס), מעין תחושה של ליחה שלא ניתן לבלוע או לפלוט). בירור א.א.ג וגסטרוסקופיה ע"י רופאים שלא מודעים לנטילת התרופה היו תקינים (א.א.ג אחד אמר שהוא רואה בצקת באדנואידים), וכשהפסקתי את הציפרלקס התופעה חלפה. כאשר חידשתי את הטיפול התופעה חזרה. יש לציין שהתופעה מתחילה כמה שעות לאחר הנטילה עד כמה שעות לפני הנטילה הבאה. 1.האם יש סיכוי שהחלפה לגנריקה אחרת תעזור? 2. האם החילוף לגנריקה עשוי לגרום לנסיגה? 3. יש סיכוי שזו תופעה אלרגית מסוכנת כמו התנפחות גרון? (לקחתי את התרופה שנים וסבלתי מזה תקופה ארוכה מאוד אך לא כל שנות הנטילה). תודה

לא נשמע כמו תגובה אלרגית מסכנת חיים אך לפי דבריך כדאי לנסות תרופה אחרת מציע להיוועץ בפסיכיאטר ולבחור בייחד תרופה חלופית סרוקסט , לוסטרל , ויאפקס וכו מזמין אותך לעשות לייק לעמוד הפייסבוק - ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית