בדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

22/07/2013 | 11:14 | מאת: תמר

תוצאות בדיקת הדם,אוראה 16,קריאטנין 0.61,יוריק אסיד2.7 ,פוטסיום 4.1,נתרן סודיום 132,קלציום 9.6, egfr תקין,אני בת 59,לוקחת אוקסר ללא משתן,אוכלת בשר ודגים לעיתים מאד רחוקות,לא אוכלת ביצים,משתמשת במלח מופחת נתרן לעיתים רחוקות,הרופא ביקש ממני לעשות בדיקה חוזרת לנתרן ופוספט(הפוספט היה תקין בשנהים)ללא צום,הנתרן יצא 134 והפוספט 4.5,מהו הערך שמשקף נכון יותר עם צום או ללא צום?האם החוסר בנתרן קשור לתזונה?מה עלי לעשות?תודה רבה,שכחתי לציין שלקחתי את האוקסר בבוקר עם האוכל ילפני הבדיקה השנייה שוב תודה

לא נשמע כמו סוגיה רצינית בלבד נתרן ומפשע גם מכמה שתית, ככל שפחות רמתו עולה ולהפך נשמע שחסר לך ממש מעט נתרן הבדיקה לא דורשת צום והוא לא ממש משנה במקרים שלא מצליחים להעלות מלח יש כדורי מלח אצלך לדעתי לא צריך מזמין אותך לעשות לייק לעמוד הפייסבוק - ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית