בעיה עם התרופות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

10/01/2013 | 01:01 | מאת: דני

שלום רב אני בן 53 עם יתר לחץ דם וכולסטרול. ברקע MVP נתנו לי אמלודיפין 5 מג כתוספת לטריטייס 5 מג פעמיים ביום ו12.5מג תיזותיאזיד מפני שלחץ הדם שלי עלה בתקופה האחרונה לערכים של מעל 150 סיסטולי האמלו הגביר לי את הדופק שהיה 75 במנוחה,לכן הוחלפה התרופה לוזודיפ10 לאחר 3 ימים,כשעה לאחר נטילת הוזודיפ, התחלתי להרגיש פעימות חזקות ומואצות שהיתפתחו תוך דקות לדופק מהיר,של 115 הגעתי עקב כך למיון שם הומלץ במכתב השיחרור להחליף את התרופה ל קדס2מג הרופא התחיל בטיפול עם קדס 1 מג אבל גם עם הקדס אני מרגיש רוב היום פעימות מוגברות גם במנוחה לא כמו עם הקודמות אבל עדיין דופק גבוה ממה שאני רגיל אליו. דופק של כ 70 במנוחה ,וזה עושה לי הרגשה לא נוחה.היות וכל השנים אני חי עם דופק בראדיקרדי 55+ השאלה מה עושים? היש תרופה ללחץ דם שלא משנה את דופק הלב? האם ניתן במקרה זה לשלב תרופה מאותה משפחה של הטריטייס? ACE או אולי ממשפחת ה ARB ? האם התרופות מהמשפחות האלה לא משנות את הדופק? אני כבר מתחיל להרגיש יאוש תודה

אתה כבר מקבל מינון מקסימלי של ACE שלא מקובלות לשילוב עם ARB אבל יש תרופה שאמורה לפתור לך כל הצרות ושמה CARDILOC נסה אותה בהצלחה מוזמנים להמשיך להתדיין בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית