מחפש את דר' האוס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

07/06/2011 | 20:31 | מאת: דן

בחצי שנה אחרונה אני סובל מתסמינים רבים,שהתחילו באי נוחות קטנה בבטן ימין והם כוללים גם כאבי בטן בעיקר בקיבה שהחריפו בשבוע האחרון, זיעה קרה במצח, סחרחורות, גזים, פיהוקים, טעם מר (מתכתי) בפה (לא דלקת חניכיים), שינוים במרקם וצבע היציאות, יובש בידיים ועכשיו גם פיצול בזרם השתן.. עשיתי בדיקות גסטרו מקיפות לחיידק הליקובקטור (גסטרוסקופיה), לקרהון (קולנוסקופיה). הכל נקי. גם בדיקות הדם בסדר אולי חוץ: CRP-0.6 הפרוקטולוג מצא פיסטולה פראנלית. לפני חודש הופיע עוד תסמין: פיצול בזרם השתן ל-2.. ומה לעזאזל הוא קשור? אני גם ככה מספיק סובל ממערכת העיכול.. רציתי לדעת האם הוא קשור? ואני די מיואש ממצבי, הרופא משפחה לא מצליח להבין, רופאי הגסטרו סיימו עבודתם בהצלחה יתרה ואני נשארתי כלי שבור שמחפש תשובה בין דפי האינטרנט.. אני לא חי וחושב פשוט להגיע לביה"ח ולהתאשפז עד שימצאו מה זה לעזאזל, כי מעי רגיז לא גורם לפיצול בדרכי השתן. אני רק אציין שאני בן 27 ומעולם לא הייתה לי בעיה רפואית חוץ מפציעות ספורט. אם תוכלו אפילו רק להפנות אותי למישהו אני אודה לכם.

נראה שהינך עובר ימים לא קלים ומתסכלים מאוד. לרופא שמתמחה במקצוע מסויים יש פריבילגיה של לומר שהוא ביצע את הבדיקות שבתחומו- בהצלחה כמו שציינת ובזה סיים את חלקו וכעת התיק נופל שוב על רופא המשפחה. לא תמיד ישנה אבחנה כוללת שקושרת את כל האבחונות יחדיו, לדוגמה איני בטוח כלל שפיצול הזרם בשופכה קשור למערכת העיכול, זה יכול להיות תוצאה של דלקת בשופכה כמו מחיידק בלתי נראה כדוגמת כלמידיה, בדיקות שתן כלליות ותרבית שתן ובדיקות לכמילידה כדאי לעשות בלי קשר. - טעם מר קשור לפעמים לאכילת צנוברים- והטעם עלול להשאר זמן רב - אפשר להמשיך את הבירור דרך סונר בטן בדגש על דרכי המרה , בדיקות צואה לחיידקים ופרזיטים אין ספק שנושא המחלת מעי הדלקתית נראת כחשודה עיקרית לבעיותיך אולי עם הסתמנות פחות קלאסית לא בטוח שסיימת את עניינך עם הגסטרו ובייחד עם כל זאת הינך מקרה מאוד מאתגר הייתי הולך ליעוץ אצל רופא פנימאי מומחה לשמעית חוות דעתו אשמח לעדכונים בהצלחה רבה ד"ר מיכאל ויינפאס , רופא מומחה, רפואת משפחה וגמילה מעישון www.refoua.co.il

09/06/2011 | 18:52 | מאת: דן

ראשית, תודה רבה על המענה האדיב. מחלת מעי דלקתית נשללה בקולנוסקופיה. צנוברים זה לא כי גם ירקתי דם לא פעם. פרזיטים נשללו פעמיים בבדיקות צואה. השאלה אם מדובר בחיידק/פרזיט שלא נמא בבדיקות צואה/שתן, איזה עוד בדיקות אני יכול לעבור. בראש ובראשונה, חשבתי לעבור mri כדי לשלול גידולים או דברים נוראיים אחרים. מה הסיכוי שרופא יתן לי הפניה ומי יכול לתת הפנייה לבדיקה זאת, (אולטרא סאונד נכשל בגלל ריבוי גזים שמנע ביצוע בדיקה מקיפה)רופא גסטרו/משפחה? מה לגבי בדיקה של חיידקים? או בדיקת רעלים? הבנתי שבדיקות דם/שתן/צואה לא מכסות את רוב המצבים האלה? אילו בדיקות אפשר לבקש בעניין? האם אפשר להגיע אליך לייעוץ? אני חבר מכבי זהב.

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית