לילות ללא שינה.

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

02/05/2011 | 08:14 | מאת: סמדר

יש לי ילדה בת שש וחצי, שכבר שנתיים ישנה יחד עם אחותה הגדולה, לא מוכנה לישון לבד בטענה שהיא מפחדת לבד. לאחרונה החלו הלילות להיות סיוט היא מתעוררת ובוכה מתוך שינה מתעוררת ורועדת כולה במשך זמן לא מבוטל. טוענת שכואבת לה הבטן מתוך שינה ושהיא רוצה להקיא. זה חוזר על עצמו די הרבה פעמים כל הלילה היא לא רוצה לישון ושואלת מתי יגיע הבוקר? הרעידות שלה והבכי מאוד מדאיגים אותי ובכלל כל התופעה הזו שהיא כבר צריכה בשלב כזה להיות בחדר שלה ולישון לילה שלם ללא הפרעות. הסיפור הוא כבר המון זמן פשוט עכשיו זה מלווה ברעידות וכאבי בטן משינה (שלדעתי זה פחד וחרדה). למי אני יכולה לפנות ומה לעשות ?

אכן את מתארת חרדה ומצוקה אצל הילדה. רצוי לפנות לפסיכולוג העובד עם ילדים.( אם אתם חברי מכבי - תוכלי לברר עם צוות בריאות הנפש באיזורך מי מהפסיכותרפיסטים עובדים עם ילדים.)

02/05/2011 | 23:37 | מאת: מירית

שלום לך, בתור אחת שסבלה מהפרעות שינה האומנם אני קצת יותר מבוגרת מבתך:) אבל הלכתי לפסיכולוג והוא הציע לי לעשות טיפול CBT שהוא נודע היום כאחד הטובים בטיפול בחרדות. ממליצה מאוד הבת שלך לא צריכה לסבול היא צריכה טיפול וזה נורמלי ללכת לטיפול לא להתבייש ולא להזניח תכתבי בגוגל CBT או טיפול קוגניטיבי התנהגותי ותקראי על השיטה

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה