סיוט , היחיד שאני זוכר

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

03/03/2020 | 21:05 | מאת: שי

שלום רב אתחיל מהמציאות: בעבר חייתי בבית קומה ראשונה כולל גינה ושביל המוביל לחניה. וכיום אני תגורר בקומה הכי עליונה בבניין אחר ואזור שונה לגמרי. בבעלותי מזה 7 שנים כלב מתוק קטן ויפה שאליו אני מתייחס כמו לילד (שאין לי). והוא כל עולמי ואני כל עולמו. כמובן שאני לא מחסיר ממנו דבר. חלמתי שאני נמצא בביתי בקומה הראשונה יחד איתו ומשום מה לפתע ממקום לא צפוי, החלטתי לקחת אותו בקור רוח ו"לזרוק" אותו מחוץ לבית ובקיצור- נטישה. כאשר יצאתי מביתי לעבודה הוא היה בשטח הגינה מתקרב באיטיות נראה מוזנח ורטוב, מבטו מביע צער ודכאון ואני, הסתכלתי עליו באדישות ובקור רוח שלא אופייני לי והמשכתי בדרכי לעבר החניה. התעוררתי כאשר אני מזיע, מבוהל ועם דמעות .. איך זה ייתכן ? כאשר עבורי הוא הכל בחיים? האם עלי לפחד מעצמי ? אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בתודה מראש שי

שלום שי, ההתייחסות האדישה והנטישה של הכלב שלך בחלום, אינה מבטאת בהכרח את הרצון לנטוש אותו באופן ספציפי. יתכן מאד שהכלב שלך מייצג צדדים בתוכך, שאתה מזניח או מפנה אליהם עורף. למשל, יתכן שהכלב מייצג עבורך את אורח החיים הכפרי, הרגוע וקרוב יותר לטבע שהיה לך בעבר, ושאולי אתה מרגיש בחסרונו כיום (ביית בקומה אחת עם גינה לעומת בית קומות עירוני). הכלב כמובן יכול לייצג צדדים נוספים שלך שהזנחת ואתה מתכחש אליהם כיום, ולאו דווקא את הכלב שלך באופן קונקרטי. בברכה, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה