חרדות , קושי בשינה, התקפף חרדות חרדה חברתית חלומות .

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

25/10/2018 | 15:44 | מאת: מורן

היי קוראים לי מורן אני בן אדם מאוד חרדתית אני עוברת יום יום חרדות התקף חרדות אתמול כשינתי חלמתי חלום מאוד מוזר .חלמתי שאני עם המשפחה הכול טוב ויפה ואז ניכנסו לאיזה בית ואיך שניכנסו לשם הם פתאום נהיו אשכרה שטן ראיתי תפרצופים שלהם ממש אבל ניסיתי לברוח איך בכול חדר היה משהו משפחה והם פשוט היו מאוד מפחידים והייתי מבוהלת אני זוכרת שהצלחתי לברוח ואמרתי סוף סוף אבל כיצאתי אז היו שם מלא גברים וניסו לאנוס אותי אך ללא הצלחה פתאום נהייתי מאוד חזקה וממש היתמודדתי מול הגברים האלו חשוב לציין שאף פעם לא עברתי אונס או פגיעה .אבל הקטע המפחיד שהחלום מתמשך ומתמשך ואני יודעת שאני בחלום ובתוך החלום אני מנסה להיתעורר לא מצליחה מנסה שום לא מצליחה מנסה שוב לא מצליחה אז אשכרה קפצתי מהמיטה וקמתי ממש מזיעה היה לי חם ודופק שלי עלה ל200 אני פשוט הרגשתי נורא ואני רוצה להבין ממזה נובע היה לי חלום כזה בעבר אבל אני יודעת שזה היה שיתוק שינה את החלום הזה שסיפרתי אני לא מצליחה להבין יכול להיות שהייתי בחרדה כול שהי בחלום? מצטייערת אם יש שגיאות כתיב . אני לא מצליחה לישון אני ישנה תכלס במהלך היום אני לא מצליחה לתפקד בהעבודה כן עברתי עם המשפחה דברים ותמיד הם קינאו בי שאני מצליחה וכול זה אבל אני באמת לא מבינה למה בחלום שלי המשפחה כמו שטן חשוב לציין שלא גדלתי בבית שלי אלא גדלתי בפנימייה מגיל קטן עד סיימתי ואנחנו בקשר חלקי

למורן שלום בתיאור החלום שלך את מתארת כי חלמת חלום מצמרר אשר ממנו התעוררת בבהלה תוך זכירת תוכן החלום אשר המשיך להטריד אותך גם לאחר היקיצה. על כן, זה עונה להגדרה של סיוט לילה. סיוטי לילה הינם תופעה נפוצה אך כאשר סיוטי הלילה מתרחשים לעיתים תכופות הדבר מלמד על עיסוק של המוח בתכנים חרדתיים, אותם לדברייך, את גם חווה בשעות העירות בהתקפי חרדה ומתח רב. כאשר מנגנוני החרדה במוח מופעלים ביתר, גם התכנים בחלימה לובשים צורה מפחידה (במקרה שלך, של שטן) וייתכן ולאור מה שתארת, החשיבה על המשפחה שלך כמקום מאיים, מטרידה אותך מגיל מאד צעיר. מומלץ מאד להגיע להבדק ולבחון אפשרויות טיפוליות למצבך.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה