חלום בתוך חלום והתעוררויות שווא....

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

11/09/2018 | 18:43 | מאת: מישהי

שלום רב, אין לי עניין כל כך בחלומות, ואני גם זוכרת יחסית מעט. אבל פעם בכמה חודשים, ולאחרונה אפילו יותר, יש לי חלום שבו אני לכאורה מתעוררת בתוך החלום, ואז מתעוררת שוב.. ושוב ושוב... עשרות פעמים. כל פעם התכנים והמקומות שבהם אני מתעוררת שונים, אבל הרעיון הוא אותו רעיון. אני מתעוררת בתוך החלום. אני מבינה די מהר שאני חולמת, ואני מנסה להכריח את עצמי להתעורר. ואני לא מצליחה. אני קמה מהחלומות האלו בחרדה וזעזוע. זה ממש סיוט מבחינתי. לוקח לי גם זמן להתאושש ולהרגיש שבאמת התעוררתי. התופעה הזו של החלום הזה חוזרת על עצמה שנים. כבר התחלתי לקרוא על הנושא ולנסות להבין, אבל בדכ רשום שמדובר בחלום שבו מתעוררים לכאורה לבוקר רגיל ומבצעים פעולות רגילות. זה לא מה שקורה לי בדכ. אני אשתף את תוכן החלום של הלילה האחרון. חלמתי כל פעם שאני מתעוררת במקום אחר- בבית שלי, בבית של סבתא שלי זל (נפטרה לא מזמן), בבית ילדותי, ואפילו סתם בבניין לא מזוהה. לפעמים בתוך החלום קמתי מהמיטה והסתובבתי, ולפעמים אפילו לא קמתי מהמיטה ורק ניסיתי להתעורר. חלק גדול מהזמן ראיתי מטושטש והיה חשוך לאורך כל החלום. היו הרבה פעמים שראיתי את סבתא שלי זל ישנה במיטה קרובה או מסתובבת בחדר ומדברת עם בנאדם כלשהו. בכיתי וביקשתי ממנה שתעזור לי להתעורר אבל היא לא הגיבה בשום שלב. בחלק אחר של החלום קמתי מהמיטה והסתובבתי בבית ילדותי. ראיתי את אמא שלי זל (נפטרה מזמן) יושבת על הספה בחושך ונועצת בי מבט מפחיד ומאיים וגם שמה לי רגל ומנסה להכשיל אותי בהליכה. היא גם לא אמרה כלום... מה פשר החלום הזה? ומה פשר התופעה הנוראית הזו? איך אני יכולה להתעורר ממצב כזה בצורה מהירה יותר? תודה רבה

שלום לך, אתייחס לשאלתך ברמה כללית וברמה האישית. ברמה הכללית, התופעה שאת מתארת בשאלתך של כביכול התעוררויות חוזרות, עדיין בתוך מצב של שינה נקרא "התעוררות דמה FALSE AWAKENING" והוא מצב הקשור לפעילות המנטלית בשינה כחלק ממצבי החלימה הצלולה LUCID DREAMING. במצב זה החולם מתעורר בחלום, לעיתים מספר רב של פעמים, ורק לאחר זמן מה מבין שזה לא באמת נכון והוא לא באמת ער. מצב זה הינו מצב מקדים ל"חלום צלול" שהוא מצב בו החולם מודע באופן חלקי או מלא לעצם העובדה שהוא כעת ישן וחולם, והמציאות שהוא כעת חווה אינה אמיתית. התעוררות דמה יכולה להיות מצב מאד מלחיץ ומעורר מצוקה, בעיקר אם חוזרת על עצמה אך אינה מעידה בפני עצמה על בעיה מוחית, עם זאת, כמו בכל תוכן מחשבתי, במידה ותכנים חוזרים ומציקים ייתכן וקיים צורך לבדוק אותם ברמה המחשבתית-רגשית בעזרת איש מקצוע. יש מספר סוגים של "התעוררות דמה" ואת מתארת תיאור המתאים יותר לסוג 2 של התעוררויות דמה, בהם החולם מתעורר כל פעם במקום אחר שהרבה פעמים אינו דומה למיטה שלו ומרגיש מאד חשדן, מפוחד ולא בנוח, בדומה למצב של "שיתוק שינה SLEEP PARALYSIS". הדרך להתמודד עם התעוררות דמה היא דרך תרגול האפשרות לבצע "בדיקת מציאות" בדומה לאימון המוח לחלום חלומות צלולים. קיימות מספר דרכים לבצע אימון בחלימה צלולה אשר מפאת מסגרת פורום זה לא אכנס לפירוט שלהן. ברמה האישית, ניכר מהתיאורים שהבאת כי התכנים העיקריים אשר מציקים לך קשורים לדמויות הנשיות הבוגרות במשפחתך (אמך, סבתך) אשר עמן ייתכן ונותרו קשיים או קונפליקטים לא מעובדים אשר מביאים לכך שהן נראות שוב ושוב בחלום, לא מסייעות לך, לא מבינות את מצוקתך וגם מנסות להכשיל אותך. מומלץ לאור חזרתיות התכנים הללו להיוועץ באיש מקצוע בתחום. רועי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה