חלום על תינוקת שמתה בידיים שלי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

05/10/2017 | 17:38 | מאת: קרן

חלמתי שאני נמצאת בבית של ראש עיר לא מוכר יחד עם חברה שלי, פתאום היא הולכת ואני נשארת שם לבד איתו. אחרי כמה דקות אחות של חברה שלי נכנסת עם תינוקת שרק נולדה ונותנת לי להחזיק אותה. התינוקת הכניסה משחק בד די גדול לפה וקיפלה אותו קטן קטן ונחנקה, כמה שניסיתי לשלוף את זה מהגרון שלה זה רק נכנס יותר ויותר עד שהיא פשוט לא נשמה והיה לה דופק מאוד חלש. ניסיתי לגרום לה להקיא את זה ולא הצלחתי והיא פשוט מתה לי בידיים. לאחר מכן אמא של התינוקת חזרה ושאלה איפה התינוקת שלה ופשוט מישהו שיקר לה שהיא הלכה עם אמא שלה. פה כבר התעוררתי בתחושה של עצב ופחד שיקרה משהו רע עם החלום הזה. אשמח לפירוש של החלום

05/10/2017 | 20:29 | מאת: אלי אבידר פסיכולוג ופסיכותרפיסט .מנהל בפורום

היי. כמו מרבית החלומות [ובניגוד לסברה שמטרתם מילוי משאלה נעימה] מרביתם בעלי תוכן לא נעים. החלום מכיל בתוכו תכנים לא נעימים בעליל אשמה מוות נורא של תנקת [בחלום זה באשמתה] שקרים התחמקות מאחריות ושכול. את מוטרדת ובצדק מחלום זה. אם זאת זהו רק חלום.ניתן אולי להשתמש בו לתועלתך כדי שתביני איך לנהל את חייך מחוץ לשינה.אני מניח שאת עסוקה אולי בתקופה האחרונה בתכנים של אחריות אמהית [כלפייך או שלך] או יתמות שכול או אשמה או חרדות מוות .זו כמובן רק השערה.מציע שתבררי תכנים לא נעימים אלו בשיחה עם איש מקצע מומחה מורשה[רצוי מומלץ או במסגרת של בריאות הנפש] מתחום הפסיכולוגיה הטיפולית ו/או פסיכותרפיה רצוי מאד לא לפנות לייעוץ לא מוסמך. הפורום הנכחי לא יכול במגבלותיו ובגבלותיו [אי הכרה שלך ואי צפייה בתגובותייך] -לספק לך מענה מספק. צר לנו. ממנהלי הפורום וממני שלוחה לך ברכת חג שמח.אלי אבידר פסיכולוג ופסיכותרפיסט

שלום לך, אני מסכימה עם דבריו והצעותיו של אלי בקשר לחלום. נראה שהחלום עוסק בעיבוד של חרדה מפני מוות, אשמה וחוסר אונים כלפי ייצור קטן וחלש-התינוקת. רק אוסיף שייתכן, וזו כמובן השערה בלבד, שזה עשוי לשקף דרמה פנימית של החולמת בקשר לחלק מושתק או חנוק בתוכה. אורית

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה