ליפומה בגב תחתון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

11/09/2013 | 22:10 | מאת: מאיה

שלןם דר'! בעקבות כאב גב תחתון ממנו אני סובלת מאוד בחודשיים האחרונים(בעיקר בישיבה), טיפל בי פיזיוטרפיסט שגילה גוש שומני באיזור הsij , מותן שמאל. בעקבות זאת עברתי אולטרסאונד, בבדיקה התגלתה ליפומה בגודל 4 ס"מ. הליפומה יושבת באיזור הכאב. היתכן שהיא יכולה לגרום לכאבי הגב ? האם היא יכולה לשבת על שריר/ ללחוץ על עצב באיזור הסקרום? האם כדאי להסירה? , האם היא יכולה לגדול ולגרום לכאבים בעתיד אם אשאיר אותה ? . בעת כאב חזק מותן שמאל שלי מאוד נפוחה באיזור הליפומה. ומה עדיף? הסרה או שאיבה? אודה לתשובתך! מאיה

13/09/2013 | 07:56 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב ליפומה היא גוש שומן , למעשה גידול שפיר של רקמת השומן בצפיפות מעט גבוהה מהשומן הרגיל.ליפומות ככלל אינן לוחצות על איברים סמוכים או גורמות לדלקת ו/או לכאב. מקור הכאב שלך בעצמות/שרירים/מפרקים באזור.הנפיחות שאת מרגישה אינה נובעת משינויים פתאומיים בגודל הליפומה אלא במתח שרירים. אין חובה להסיר ליפומה וזה נעשה רק מבחירה.אני ממליץ על הסרה כירורגית פתוחה ולא על שאיבה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית