ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

21/08/2012 | 13:56 | מאת: סיון

שלום רב, לפני כ5 שנים עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס, פעמיים. מסתבר שאני קלואידית והצלקת החלימה רע. בנוסף, היא כאבה תקופה ארוכה מאוד אחרי הניתוח. כרגע אני בהריון עם תאומים, ומכיוון שהסיכוי לניתוח קיסרי גדול רציתי לדעת האם ניתוח בבטן זהה בהחלמתו לניתוח בצוואר? הן מבחינת הכאבים והן מבחינת ההצטלקות. תודה רבה, סיון.

21/08/2012 | 19:56 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום לא אוכל להתנבא לגבי רמת הכאב הצפויה. חתך מניתוח קיסרי מחלים לרוב היטב וצלקת קלואידית באזור נדירה למדי.מול זה צריך להעמיד את אופן ההצטלקות האישי שלך. אין צורך בהתייחסות מיוחדת לחתך ולתפירה אבל רצוי להתחיל בטיפול מונע מיד לאחר הניתוח בדרך של מריחת משחת קלו-קוט פעמיים ביום במשך 3-4 חודשים או לחילופין הדבקת יריעת סיליקון. אם תתפתח צלקת בשרנית למרות הטיפול , פני למנתח פלסטי של הקופה שלך לטיפול בהזרקת סטירואידים לצלקת.זהו טיפול מקובל במצבים כאלה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית