שומה גדולה באמת היד

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

15/04/2012 | 16:58 | מאת: גלי

לבתי המתבגרת יש שומה גדולה באמת יד ימין (בגודל של מטבע של 1 שקל ועליה שערות). הדבר בעייתי בקיץ והיא נוהגת כמו נכה כדי שלא יבחינו בה או שלובשת חולצות ארוכות למרות החום. רופאת עור אמרה שהנקודה שפירה - קראה לה נבוס - ושכדאי להסירה. האם מומלצת שיטתו של דר' זמיר?

16/04/2012 | 08:57 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב גלי מדובר ,קרוב לודאי בשומה שהיא אכן שפירה ולכן המלצת רופאת העור להסירה מתייחסת רק לצד האסתטי של הענין ולא לסיכון הרפואי הפוטנציאלי של השומה. הסרת שומה כזאת צריכה להעשות אך ורק בניתוח ולא בכל שיטה אחרת.התוצאה היא תמיד צלקת שאורכה עד כפליים מקוטר השומה (שני שקל :-)) .התנהגותה של ביתך שכיחה מאוד בקבוצת הגיל שלה וכל טיעון הגיוני לא יתקבל - רבות ורבים בגיל זה מכסים שומות בפלסטרים ויסכימו בשמחה לניתוח גם במחיר של צלקת .המלכוד מופיע אחרי הניתוח - גם את הצלקת מתביישים לחשוף. מדובר בענין פעוט לכאורה אבל הוא מכסה עולם שלם : דימוי עצמי , יחסי הורים-ילדים , שיקולים רפואיים אובייקטיביים ועוד. לבחירתכן....

מנהל פורום כירורגיה פלסטית