כאב בבליעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

24/08/2011 | 23:08 | מאת: אבי

שלום רב. אני בן 42 עובד כמתקין של תריסים. לפני כחודש וחצי נתפס לי הצוואר בזמן העבודה די קשה.טופלתי באתופאן ומשחה. לאחר כשבוע הייתה הקלה ולאחר שבועיים נעלם הכאב לגמרי. לאחר שבועיים של שקט,קמתי עם צוואר תפוס שוב,וכאן יש להדגיש שאני לא ישן עם מזגן רק עם מאוורר תקרה על המהירות הכי נמוכה,מה שכן כשאני מזיע בעבודה בד"כ יש מזגנים סביבי וגם ברכב כמובן אבל לא מכוון אליי ישירות. מה שמוזר הוא שהפעם הזאת גם נתפס לי הצוואר בעורף מימין ולאחר יומיים גם בצוואר בצד ימין.ומה שעוד יותר מוזר הוא שנוספו לכאבים אלו גם כאב בזמן בליעה ואנסה לפרט כדי לתת לך את הנתונים המדוייקים.אז ככה; 1.כשאני בולע רוק כואב לי קצת בצד ימין בצוואר למטה בדופן הצוואר,בעצם מתחת לאיפה שהצוואר תפוס. 2.כשאני בולע אוכל מוצק אני מרגיש כאב חזק ונקודתי באותה נקודה שהזכרתי בסעיף 1,אך בנוסף גם כאב קל באותה נקודה בצד שמאל של הצוואר וגם לפעמים בעורף ממש במרכזו,ז"א שכשאני בולע מזון מוצק אני מרגיש את הכאב הכי חזק בצד ימין,קל בצד שמאל וחד{לא תמיד}גם במרכז העורף. כרגע אני מטופל בארקוקסיה 90 ומשחה+צווארון רך. כרגע לאחר חמישה ימים של טיפול אין הקלה ואין החמרה במצבי,די תקוע! בקשר לכאב בזמן בליעה{שדרך אגב לא מופיע כלל בלוע עצמו אלא איפה שהזכרתי}טוען שזה גם קשור כנראה לשרירים שהתכווצו ולא פירט מעבר לכך אך הציע לי גם לפנות לאף אוזן גרון שאליו פניתי היום כדי לשלול איזושהיא דלקת ואבחנתו של הרופא שהוא חושב שזה כלום ואולי באמת קשור לשרירי הצוואר,אך רוצה לשלוח אותי ל-CT צוואר כדי לשלול שאין איזה חוליה בצוואר שבולטת לכיוון הלוע שאולי גורמת לכאבים אלה. בינתיים אני כואב,ירדתי במשקל בגלל שקשה לאכול ושאלותיי בבקשה אלייך הם; 1.ממה לעניות דעתך המקצועית נובעים הכאבים בזמן הבליעה ושהכאב הוא כלל לא בלוע אלא במקומות אחרים שהזכרתי לעיל?ואיך כואב גם בצד שמאל ששם לא תפוס הצוואר כלל וכלל? 2.במידה ויש באמת חוליה אשר בולטת לכיוון הלוע,מה הטיפול לכך? תודה רבה מראש על הסבלנות והיחס.אבי

? אין מומחיותי באורטופדיה אלא אאג - ממליץ בדיקת אאג בסיסית שתוודא שאין בעיה בפה - לוע - גרון - ושט צוואר - המסבירה תלונותיך.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר