שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

02/08/2014 | 14:00 | מאת: יהודה

אני בן 43 ורופא א.א.ג. גילה אצלי שקדים מוגדלים, יש לציין שאני סובל מהפסקות נשימה בשינה, יובש בפה אחרי שינה, עייפות ואפילו תשישות אחרי שינה ונחירות. האם מומלץ ניתוח של הסרת השקדים שיפתור את כל הבעיות שציינתי ? האם כדאי להסיר חלק או את כל השקדים ? עשיתי בדיקה במעבדת שינה והתוצאות היום הפסקות נשימה בעת שינה AHI של 11 ארועים לשעה אחוז נחירות 34. נרשמו 70 ירידות ברמת הריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 97% עד למינימום של 91%. הגובה שלי הוא 1.70 ואני שוקל 84 (עודף משקל של כ-10 ק"ג)

ממליץ - ירידה במשקל - הערכת מצב חוזרת ורק אז לשקול ניתוח. ממליץ להתיעץ עם הרופא אאג שלך לגבי תאום הציפיות מניתוח לכריתת השקדים.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר