פענוח תוצאות FNA דחוף!!!

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

19/03/2014 | 14:53 | מאת: אודליה

להלן תוצאות FNA של בלוטת לימפה בצוואר עליון אחרוי מימין: התקבל חומר שהכיל אלמנטים לימפטיים רבים פזורים ובקבוצות הכוללים ריבוי של פרולימפוציטים ולימפובלסטים, לימפוציטים בשלים, תאי פלסמה מעטים, מקרופגים מעטים. בנוסף נמצאו מספר קבוצות של תאים אטיפים עם גרעינון וציטופלזמה מועטה. לא ברור טיב התאים האלו (אפיטליאלים?) לאבחנה סופית דרושה ביופסיה- צביעות וממונוהיסטוכימיות, בנוסף מומלץ המשך בירור כולל בדיקת NASOPHARIN. האם מדובר בתאים ממאירים?

כדי לדעת בודאות על מה מדובר - יש לבצע ביופסיה "אמיתית" של הממצא (נטילת רקמה לא רק באמצעות דיקור במחט) באופן של ניתוח פתוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר