גוש פוליקולרי בניגני

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

05/01/2014 | 15:43 | מאת: טל

רציתי לדעת מה המשמעות של גוש בצואר שאינו מחובר לבלוטת התריס. ב FNA נמצא גוש פוליקולרי בניגני. בייעוץ בי,ח הומלץ על דיסקציה צוארית לטרלית בשאלה של גרורה או תירואיד אקטופי. יש הזמנה לניתוח בעוד חודש. מדובר באדם בן 50 עם טרשת נפוצה שלא מקבל כרגע טפול בה. האם יש חובה לנתח ? האם רצוי להתייעץ עם אנדרוקרינולוג? מה הסיכוי לממאירות במצב כזה? מה הסיכונים בנתוח כזה ב?

בעקרון ההפניה לניתוח הינה במקום. באם לא בוצעה - ממליץ בדיקת הדמיה - כגון MRI לפני הניתוח.יתכן ובהדמיה ממצאים רלוונטיים חשובים לפני ביצוע ניתוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר