חבלה בראש צוואר וגרון כתוצאה מתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

21/07/2013 | 21:00 | מאת: חנה

בעלי ואני עברנו תאונת דרכים בה נכנס בנו רכב בעצמה חזקה מאוד מאחור שמעכה את כל החלק האחורי של הרכב ונגרמו לנו חבלות וטלטלה איומה בכל הגוף ואצלי בעיקר בראש צוואר וגרון והובלנו באמבולנס לבית חולים שם כל שבוצע לנו היה צילום רנטגן ע"ש גב עליון ותחתון ולא הייתה כל התייחסות לחבלה בראש וכך שוחררנו הביתה. בהגיעי הביתה התחלתי לסבול מבחילה (לא הקאה) וסחרחורות בכל פעם ששכבתי או קמתי משכיבה או עשיתי עם הראש פעולה או הצוואר סיבוב מעט חד. כמו כן, אני מרגישה בבעיות בליעה בזמן אכילה ומתחושה של חנק , קושי היצרות בגרון לפעמים מלווה בגל חום בעיקר בחלק השמאלי של ראש צוואר גרון. בשל הכאבים והמצב ניגשתי לרופאת משפחה רק אחרי שהתחלתי להתגבר על הכאבים וקיבלתי ממנה הפניה לC.T. מוח ולבסיס ראש ונראה כי לא יכלה לתת גם C.T. צוואר וגרון. אני מרגישה רע וכאבים בעיקר בעורף, גרון ולאורך ע"ש גבי עד למטה בעצם הזנב . כאמור בכל קימה או שכיבה אני מרגישה בתוך קרוסלה וכל החדר מסתובב סביב עם תחושה של ראש כבד מלווה בכאבים בחוליות העורף. מה עושים? איך פותרים את בעיית הסחרחורת וחוסר שיווי משקל שגרמו לי מספר פעמים ליפול? כמו כן, אני מבקשת לדעת אלו בדיקות צריך לעשות מלבד C.T. מוח ובסיס ראש שקיבלתי ואשר אגב ללא חומר ניגוד. האם יש בדיקה שסורקת בפעם אחת את כל הגוף במקרים של תאונות דרכים כדי לחסוך ממני כמויות של קרינה בכל צילום ? אודה על מענה בברכה חנה

לא ברור לוח הזמנים - מעת החבלה לסימפטומים. באם קיימת סמיכות - ניראה שאת סובלת מזעזוע מוח וחבלת צליפת שוט לצוואר. חלק מהתופעה הסחרחורתית יתכן והינן על "זעזוע" לאיבר שיווי המשקל. ממליץ להבדק במהרה על ידי ר אאג אורטופד ונוירולוג

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר