ניתוח FESS

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

30/05/2013 | 15:13 | מאת: מלי

בעקבות גילוי מוקוצלה באתמואיד האחורי הוחלט לנתח אותי בשיטה אנדסקופית (FESS) בעוד כחודש. רציתי לברר: א. לגבי הסיכונים בניתוח, כגון: דליפת CSF, פגיעה בעצב ראיה. ב. כמה זמן האשפוז ? ג. כמה זמן להחלמה מלאה, והאם יש הגבלות כל שהם בזמן הזה ? ד. מאחר ועברתי הקרנות לאזור, האם הריפוי יקח יותר זמן מבמקרים אחרים, והאם ישדנם סיכונים נוספים ? תודה מראש

1 - אכן אלו הסיכונים - כפי שודאי הסביר לך הרופא המנתח. 2 - בעקרון - יום - עד יומיים 3 - כשבוע עד שבועיים - תלוי. 4 - לא בהכרח, אולם בעקרון רקמה מוקרנת - ריפוי איטי.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר