איוורור הסינוס הספנואידאלי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

14/05/2013 | 10:01 | מאת: אבי

מזה כעשר שנים אני במעקב בעקבות מיקרו אדנומה שאינה מפרישה. בדיקות MRI חוזרות הדגימו מיקרו אדנומה קטנה 7 מ"מ. האבחנה נעשתה בעיקבות NIPPELE PAIN אתמול ביצעתי בדיקה חוזרת שך MRI ונכתב בפענוח שאין אדנומה אך "הצד השמאלי נראה מונמך עקב איוורור של תאי הספנואיד בעוד שמצד ימין מתחת לבלוטה אין איוורור של תאי הספנואיד". הטסטוסטרון מאוד נמוך 5.6 (8.4-29) וגפ הטסטוסטרון החופשי נמוך 0.13 (עד כה לא הצליחו לתקן את הטסטוסטרון הנמוך גם לא עם זריקות נבידו) בנוסף בעקבות עליית קלציטונין ומבחן גירוי עם סידן חיובי נעשה FNA לתאירואיד שהראה צביעת רוב התאים לקלציטוניו והיתר ל TTF! והאבחנה הייתה C CELL HYPERPLASIA (מאחר וRET שלילי הומלץ רק על מעקב). ברשותך שאלותי: 1. האם חוסר איוורור של האזור הימני בסינוס הספנואידלי יכול לגרום (דרך העצם של הסינוס) ללחץ על ההיפופיזה? 2. האם לחץ כזה יכול לגרום לדיכוי הציר הגונדוטרופני של יותרת המוח? 3. האם חוסר איוורור זה יכול לגרום לכאבי ראש וסחרורות? אודה מאוד על חוות דעתך המקצועית להארת הכיוון שאני צריך לפנות והאם ניתוח FESS יוכל לעזור להפחתת כאבי הראש ולתיקון הפגיעה בטסטוסטרון תודה מראש!

1 - לא. אין לממצא כל משמעות. 2 - לא. 3 - לא. ממליץ - מעקב צמוד לענין הממצא בבלוטת התריס!

16/05/2013 | 08:47 | מאת: אבי

ראשית תודה! עדיין נותרה דילמא ממה נגרמת הירידה בטסטוסטרון אם זה אכן לא מיקרואדנומה? לגבי הבלוטה, אני לא רגוע אבל הרופאים במכבי ומחוץ לקופה טוענים שזה "סיכון מחושב" אני מקווה שלא יתברר שאחרתי את רכבת הזמן )אני מודע למשמעות של קרצינומה מדולארית גרורתית... שוב תודה!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר