כאבים בבליעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

23/04/2013 | 11:09 | מאת: חנן

שלום ד"ר צינמון, לפני כשבועיים התחלתי לחוש בתחושה לא נעימה בעת בליעת רוק בצד שמאל באיזור של בלוטת הרוק. הגעתי לרופא המשפחה שבדק אותי קלינית ואמר שהכל בסדר, בכל זאת כיוון שזה מציק לי ( יד עצם היום הזה ), ניגשתי לא.א.ג, הוא ערך בזיקה וטען שיש דלקת בבלוטת הרוק השמאלית ונתן אוגמנטין ובנוסף ביצוע US. חזרתי אליו שוב והפעם הוא אומר שאין נפיחות אך עדיין אני מרגיש אי נוחות בעת בליעה. בנוסף ציין שה US תקין, ואמר שמיכוון שכואב לי הוא מפנה ל CT, למרות שלדעתו אין צורך כי הכל תקין. רציתי לשאול מה את ה חושב ? האם כדאי לבצע CT למרות הקרינה ? מה יכול לגרום לכאב כ"כ ממומשך, האם כדאי להמתין עוד זמן מה ? תשובות ה US- בלוטת מגן + צוואר אונה ימנית - בגודל ומרקם תקינים, זרימת דם תקינה. אונה שמאלית - גודל ומרקם תקינים זרימת דפ תקינה. איסטמוס- תקין בלוטות רוק- תת לסטיות תקינות בלוטות לימפה - הודגמו קשריות לימפה מוגדלות במקצת משני צידי הצוואר : מימין עד קוטר 1 ס"מ משמאל עד 1.8 ס"מ, הקשריות במראה סונוגרפי תקין. ( יש לציין שמצד שמאל עברתי עקירה כירורגית לפני כחודש של שן בינה כלואה ). אודה לך מאוד על תשובתך. מודאג מאוד.

? אם התלונות חלפו לאחר טיפול במה שאובחן כדלקת - ואין ממצאים ב US - אין כל סיבה להמשל ברור. מכיוון שתלונות ממשיכות - יש יתרון בבדיקה גופנית חוזרת - שנעשתה והתאמה לשקול הדמיה נוספת - למשל CT.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר