תינוק שלא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

22/06/2014 | 18:32 | מאת: אמא דואגת

בני השלישי נולד ב-9.6.2014 בשבוע 38+6 במשקל 3.478 ק"ג, ב-11.6 - שחרור מבי"ח - 3.280ק"ג, 16.6 - 3.275 ק"ג, 19.6 - 3.255 ק"ג, 22.6 - 3.190 ק"ג. אתמול 21.6 הייתה לו ברית והוא היה ישנוני במשך היום ולכן ינק פחות מהרגיל. כלומר היום בגיל 13 ימים עדיין לא רואים עליה במשקל. בדיקה גופנית של רופאה תקינה. אחות טיפת חלב ורופאה ממליצות לתת תוספת תמ"ל 60 מ"ל בסיום כל הנקה. אני חוששת שזה יפגע בהנקה. זהו ילד שלישי שלי, 2 הגדולים ינקו הנקה מלאה והמשיכו לינוק חלקית עד גיל שנתיים, וזאת הייתה חויה חיובית מאד. אני רואה שהכל בסדר עם ההנקה ועם התינוק - יש מספיק יציאות של פיפי וקקי, הילד נראה בסדר, ולא רואה שום בעיה. מצד שני - הסתכלתי בכרטיס מעקב של טיפת חלב של הגדולים והם כן חזרו למשקל לידה עד בערך יום עשירי מלידה. האם את ממליצה לתת לתינוק תמ"ל או אפשר לחכות עוד כמה ימים? הנקתי אותו לפי דרישה, לא הקפדתי על הנקה כל 3 שעות. מהיום אשתדל להניק בתדירות יותר גבוהה. עוד שינוי שעשינו עם התינוק השלישי - כשהוא בוכה מגזים - נותנים לו למצוץ אצבע ולא לינוק (כפי שעשיתי עם 2 הגדולים). תודה

שלום לך אמא מודאגת . מציעה לך לפנות ליועצת הנקה בהקדם. לבדוק את החיבור , תנוחת ההנקה. האם התינוק מבצע וקום בזמן היניקה , לשון קשרה . כל אלה יש משמעות מרובה . חשוב מאוד שהתינוק יקבל מזון לגדילתו ולבריאותו היתי ממליצה לתת תוספות. עד לביסוס הנקה טובה . מצויין שהחלת להניק לעיתים קרובות. הדבר מגביר יצור חלב . לדעתי אין סיבה למציצית אצבע , ישנם דרכים אחרות להרגיע תינוק עם גזים. יתכן וזו לא הסיבה לבכי ,יתכן שהוא מאותת לך על רעב. בברכה עפרה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה